Cześć Wszystkim,
Przymierzam się do nowego, większego TV - słabo już widzę piłkarzy jak cykam z synem w FIFĘ
1. Pomieszczanie około 20 m2
2. Słońce świec od lewej, ale TV jest daleko od okien + słabo nasłonecznione pomieszczenie więc nie ma znaczenia
3. Preferowana technologia: Bez znaczenia
4. Matryca błyszcząca czy matowa? Bez większego znaczenia, ale w laptopach wolę matowe.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2 metry na wprost jedno stanowisko, drugie 2,4 metra lekko pod kątem
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Na wprost ekranu siedzi jedna osoba, druga i trzecia pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panasonic TX40AS640 w salonie, w sypialni Samsung UE40F6400 (jeden z nich idzie na sprzedaż - poradźcie który lepiej puścić, mi ogląda się na nich podobnie, ale Panasonic jest nowszy i ma lepszy SMART)
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? antena naziemna + xbox
9. Wifi: tak
10. Czego nie lubisz w telewizorach? sztucznej płynności, nierównego podświetlenia, sztucznych kolorów, słabego dźwięku (nie mam sound bar)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-6 h
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy + głównie konsola Xbox ONE (FIFA, Fallout, Wiedźmin)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak, ale tylko YouTube
15. Preferencje co do marki? brak
16. Preferencje co do wielkości? myślałem 49-50", ale totalny max jaki wejdzie to 55" (ale przy tym rozmiarze boję się że kolumny zasłonią dolną część ekranu czego nie będę w stanie akceptować. Daje zdjęcie poglądowe jak to u mnie wygląda.
17. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? nie ma reguły
18. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? chciałbym wydać poniżej 2000 PLN, ale jak naprawdę warto to dołożę
19. BT się przydaje (słuchawki)