poczytałam, zdecydowałam i... znów nie wiem co robić?
Witam,
Jestem tu nowa...
Przeglądam forum od wczoraj i... już byłam bliska decyzji..., ale niestety znów jestem w kropce...
Nie podam informacji na jakie LCD padł mój wybór, żeby nie sugerowac odpowiedzi...
Jestem "babą", więc "my" kierujemy się nieco innymi zasadami
.
Powiem co jest dla mnie najważniejsze:
1) TV musi wisieć na ścianie (ekran i kable są już przygotowane);
2) Odległość do kanapy dla oglądających - 3m;
4) Salon wraz z przedpokojem i kuchnią jest otwarty pu ok 40m2- chcę słyszeć TV w kuchni (nawet kosztem nabycia kina domowego) (pomieszczenie ma kształt liery "L")
5) Korzystanie z TV - 90% kablówka, 7% DVD (którego nie mam), (3% laptop toshiba do korekty zdjęć);
6) Część salonu, w której będzie wisiał LCD ma (z wyjątkiem ściany na której zawiśnie) okna balkonowe (dużo światła) - tv w dzień ogladają głównie moje dzieci;
Czy ktoś mógły mi podpowiedzieć, czy są rozwiązania kina domowego, które można podłączyć to TV bezprzewodowo lub za pomocą max 1 kabla?
Ekran po LCD to zawieszona skrzynia, a pod nią ukryte są gniazda do TV, a o reszcie nie pomyśleliśmy... całość wygląda jak wiszący obraz i chciałbym żeby tak pozostało...
Budżet... hmmm 6-7tys z kinem (jeśli się da... bo liczę na noworoczne obniżki, z decyzją się nie spieszę, w razie czego może być ciut więcej do 10 tys).
Będę wdzięczna za pomoc...