Hej, proszę o pomoc w wyborze nowego TV bo mam teraz mały problem z wyborem.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok. 25m2 - salon z aneksem.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2 osób
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost, czasem pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Raczej wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej są drzwi balkonowe, kierunek południowy, ale bez bezpośredniego oświetlania TV.
7. Jaki masz obecnie telewizor? PHILIPS
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? HDMI, DVB-T2, DVB-S2
10. Jakie urządzenia? PC,
11. Ile godzin dziennie ma pracować? Średnio 3-4h.
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? TAK.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Różnie, głównie z PC.
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie.
15. Czy zamierzasz grać w gry? NIE
16. Preferencje co do marki? Philips? Mam 5 lat 43" jest ok, kolejny w podobnym czasie kupiony ale 32" też ok. Szukałem philips-led-43pus7855-12 z ambilight bo chciałbym z nim mieć tv, chyba że przekonacie mnie, że nie warto, ale jest problem z jego dostępnością
17. Preferencje co do wielkości? 43-50 cali.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Wolne działanie, nierównomierne podświetlenie.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Po południu.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1500zł-1600zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Do uszkodzenia, Gdyby nie potrzeba 4k nie zmieniałbym.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Nie jest wymagany android ale podłączenie do internetu najlepiej via eth,
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok. 25m2 - salon z aneksem.
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2 osób
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost, czasem pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Raczej wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej są drzwi balkonowe, kierunek południowy, ale bez bezpośredniego oświetlania TV.
7. Jaki masz obecnie telewizor? PHILIPS
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? HDMI, DVB-T2, DVB-S2
10. Jakie urządzenia? PC,
11. Ile godzin dziennie ma pracować? Średnio 3-4h.
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? TAK.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Różnie, głównie z PC.
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie.
15. Czy zamierzasz grać w gry? NIE
16. Preferencje co do marki? Philips? Mam 5 lat 43" jest ok, kolejny w podobnym czasie kupiony ale 32" też ok. Szukałem philips-led-43pus7855-12 z ambilight bo chciałbym z nim mieć tv, chyba że przekonacie mnie, że nie warto, ale jest problem z jego dostępnością
17. Preferencje co do wielkości? 43-50 cali.
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Wolne działanie, nierównomierne podświetlenie.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Po południu.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 1500zł-1600zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Do uszkodzenia, Gdyby nie potrzeba 4k nie zmieniałbym.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Nie jest wymagany android ale podłączenie do internetu najlepiej via eth,