Cześć
Z 10 lat temu ostatnio tu byłem i zakupiłem plazmę Panasonic 42g30E do domu. Jeszcze działa

Teraz czas na wybór telewizora do nowego mieszkania. Chodzę po sklepach i jestem obecnie skołowany
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? Ok. 20m2 - pokój z aneksem
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? Około 2-2.5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-3 osób
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Kanapa jest na wprost, ok 45 stopni jak będę w kuchni

5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - stać na szafce RTV przed schodami. Do ściany jakieś 80 cm
6. Jak słońce świeci w pokoju? Z prawej są drzwi balkonowe, kierunek południowy
7. Jaki masz obecnie telewizor? w domu plazma Panasonic 42g30e
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? DVB-T, UPC TV Go, światłowód
10. Jakie urządzenia? na razie brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować - średnio z 4h
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? raczej nie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? YouTube, Netflix, TVN Turbo itp czasem jakiś mecz
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry? Może kiedyś
16. Preferencje co do marki? Brak
17. Preferencje co do wielkości? 55 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nierównomierne podświetlenie
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Chciałem dać 3000, ale zastanawiam się nad OLED LG A13
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Tylko w przypadku awarii jeżeli nie opłaca się naprawiać
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? tak, szczególnie UPC TV Go dlatego głownie celuję w Android TV
Byłem dzisiaj w sklepie. Obejrzałem Sharpa ale jakoś słabo programy z tv cyfrowej wyglądały. Straszna pikseloza. Kwestia jakości sygnału?
Najbardziej podobał mi się OLED LG A13 ale wiadomo, że tu już drożej to wychodzi. Dodatkowo konieczna jakaś przystawka z androidem.
Pozdrawiam