rees napisał:
Juchy, przecież to ty mi naprawiłeś rok temu latem Xone - ten po uderzeniu piorunem , gdzie była popalona płyta główna
Żaden z pseudoserwisów w Wawie nie potrafił tego zrobić
No to jednym słowem do zobaczenia na Livie! Pewnie w czwartek będę miał panel... Modlę się żeby był bez bad pixeli...
Live Gamertag: rees pl
he he, mozliwe
, jak widac swiat jest maly
jak zamawiamy z firm i oni maja podpisana umowe z kurierem to mamy prawo otworzyc pake i sprawdzic towar, ja juz szykuje X1 ze zdjeciem czarnym i bialym by sprawdzic bady
, jak beda powiem ze panel uszkodzony i nich spowrotem zabiera
druga deska ratunku to przeciez mamy prawa konsumenta zamawiajac sprzet przez net baaardzo duze, czyli mzona poprostu oddac towat (bo sie nie podoba) do 7-10dni i juz, jak wykryje bady w tym okresie odesle...
hoopla.pl dziwne troche, napisali mi ze gwarancja bedzie nie podsteplowana bo towar jest fabrycznie zapakowany i nie rozpakowuja, dopiero mam rozpakowac i podeslac do podbicia gware, chyba to standard u nich bo maja komentarze ze ze byly problemy zeby ta gware zwrocili podbita dopiero telefony pomogly zeby odeslali, no ale cena odegrala to najwieksza role bo u mnie to krzykneli za ten LCD 6100zl wiec puknalem sie w glowe i wyszedlem...
rozwazalem jeszcze KDF 42" i plazme pana 37" PV60 i sobie powiedzialem ze jak jednak nie bedzie tego LX500 w tym hoopla to rzucam sie na plazme, ale los chcial inaczej, zobaczymy czy los dl amnei byl laskawy
zdam relacje bo napewno entuzjazmem nie palam na LCD (majac CRT 32" 100Hz to napewno bedzie mala zalamka w C+ ale w X360 mam nadzieje ze geba sie usmiechnie, chociaz zabki zaczna dokuczac bo na CRT to wszystko takie rozmazane ze nawet tego nei bylo widac po RGB) ale z powodu malego pokoju w ktorym odbywaja sie nocne eskapady w gry to LCD powieszony na scianie i zerknaie na niego z 2m chyba jedyne zdrowe rozwiazanie z tych trzech ktore rozwazalem....obym przebolal obraz z C+ to bedzie ok
PS.
XBLIVE GT:Juchy
tylko rzadko ostatnio bywam na XBL bo jednak cisza jaka panuje w napedzie gdy chodza kopie oryginalow w czytniku determinuje takie rozwiazanie a nie wywylujac BANA z lasu wole na XBL w takim stanie zmeinionego firmware sie nie ladowac...po przejsciu na oryginalny lacze sie z XBL bo statystyki tylko sie odswierza
PS.
ja sobie jeszcze tlumacze nad dobrym wyborem ze to bedzie LCD bo traktuje terazniejszy zakup jako cos przejsciowego do panelu FULLHD ale juz w technologii OLED czy SED czy jescze co tam wymysla, a LCD zawsze poreczniejszy i zawsze mozna go jakosc pozniej spozytkowac nawet jak juz bedzie nic nie wart (bedize jako obraz "madonna z lasiczka"
)a z takimi kolumbrynami jak 3LCD-KDF czy nawet plazma ktorych boja sie ludzie kupowac z drugiej reki ze wzgledu na jakies wypalenia czy tez juz czekajaca wymiane gazu to ciezko sprzedac, teraz bede mial problem co z robic z CRT za ktorego dalo sie kupe kasy a teraz nawet nikt za jakies grosze nei wezmie a to pudlo ponad 60 kilo nawet nie ma gdzie postawic jako mebel bo wszedzie zawadza z LCD bedzie lepiej w przyszlosci...