Witam.
Tak ogólnie i na szybko, szukam TV na czasie. Głównie zależy mi na przyzwoitym 3D, obrazie, dźwięku i żeby nadawał się do gry na konsoli. Dodam że przerabiam forum już ponad tydzień i znalazłem kilka typów jednak żadnego bez wad
. Recenzje mają b.dobre jak i plusy, jednak z każdą stroną w tematach o nich jest mówiąc krótko nie za ciekawie. Moje typy to:
Philips 42PFS7109 - czytałem cały wątek
Philips 42PFS7509 - jw
Panasonic 42AS650 - sporo
Toshiba 42L7453 - cały wątek
LG 42LB731V - coś tajemniczy ten TV bo nie znalazłem testów
1. odległość od ekranu? 2-2,5m (2 osoby)
2. jak słońce świeci w pokoju - od wschodu, do 11 znaczne nasłonecznienie później zachodzi
3. Jak duży jest pokój? 9m2
4. Preferowana technologia - LED
5. jaki masz obecnie telewizor? - Samsung 32B530
6. jakie programy najczęściej oglądasz? odzwyczajam się od TV, jak już to motoryzacyjne, Discovery itp programy
7. oglądasz w dzień czy wieczorem: tak 30% dzień 70% wieczorem
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? lekkie światło
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? żyleta
10. matryca błyszcząca czy matowa? byle dobra
11. preferowana wielkość telewizora? 42
13. czego nie lubisz w telewizorach? kiepskiego obrazu, plastikowego dźwięku, problemów z działaniem multimediów
14. jakie urządzenia będą podłączone? PS3, PS4, pendrive, dekoder UPC
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 33% tv, reszta to pendrive, konsole
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? na wprost
17. czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? nie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? tak jeśli będzie działać, ale nie jest to konieczne
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla, Iplex, tvscreen - VOD ? raczej nie
22. ma mieć 3D? tak
23. ma mieć slot na karty SD ? nie
24. ma mieć tuner DVB-S? nie
25. jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI dla konsol, dekodera i PC, USB do pendriv-a
26. ile programów HD? ok 30
27. ma stać czy wisieć? stać, z możliwością zawieszenia (kwestia ulokowania jest jeszcze dyskusyjna)
28. rozdzielczość: Full HD
29. Dvb-t: tak
30. na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu, naturalne kolory, dobrym dźwięku, w miarę przyzwoity jak na tę klasę cenową 3D, obsługa różnych formatów filmów z napisami i ścieżkami dźwiękowymi, dało się grać bezproblemowo na konsolach w multi
31. ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 3-4h dziennie, weekendy zapewne więcej
32. sugerowana cena ? 3000 +/- jakieś drobne