koniecznie 46-47 cali
Im więcej czytam tym mniej wiem, dlatego prosze o pomoc:
1. Odległość od ekranu? 1,5 do 4m w zależności gdzie się siądzie
2. Jak słońce świeci w pokoju? prosto na telewizor ale będą żaluzje
3. Jak duży jest pokój? 25 m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? brak
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? filmy, bajki(dzieciak)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie, wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? raczej bez
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? nie wiem
10. Matryca błyszcząca czy matowa? obojętne
11. Preferowana wielkość telewizora? 46-47
12. Preferowana marka? samsung
13. Czego nie lubisz w telewizorach? "przycinania", smużenia, nierównego podświetlenia,
14. Jakie urządzenia będą podłączone? tv naziemna, laptop, dysk (pendrive)
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 30% telewizja, 70% inne
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? tu jest problem, ale raczej kąty
17. Czy ważne jest wifi? tak
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? tak
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora ? tak
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? tak
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? jak najbardziej tak
22. Ma mieć 3D? tak
23. Ma mieć slot na karty SD ? bez rożnicy
24. Ma mieć tuner DVB-T? obowiązkowo
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? hdmi - laptop, dysk, pendrive, za jakiś czas konsola
26. Jaki masz sygnał: naziemna
27. Ile programów HD? chyba 2, niewiem nie mam telewizora
28. Ma stać czy wisieć? jeszcze niewiadomo
29. Rozdzielczość: full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: dobry obraz, dobre odtwarzanie z internetu, bezproblemowe odtwarzanie z dysku lub lapka
31. Ile osób ogląda: przeważnie 2-3
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-6, w weekendy naepwno dużo dłużej
33. Jaka klasa cenowa ? do 4,5 tys
Moje preferencje to (chyba wszystkie z nich wyświetlają podobny obraz):
Samsung UE46F6770 - mnogość bajerów i aplikacji, intuicyjna obsługa, aktywne 3d (brak problemów z kątami), na minus koszt dodatkowych okularów do 3d, niewiem jak domownicy(w tym ja) będę reagować na długie oglądanie 3d
SAMSUNG UE46ES7000 - jeszcze więcej bajerów i aplikacji, intuicyjna obsługa, aktywne 3d (brak problemów z kątami), na minus koszt dodatkowych okularów do 3d, niewiem jak domownicy(w tym ja) będę reagować na długie oglądanie 3d, zeszłoroczny model więc cięzko będzie dostać
LG 47LM765S - dual play, pasywne 3d (podobno mniej męczące), więcej okularów, model chyba zeszłoroczny,
Philips 47PFL6008K - dual play, pasywne 3d (podobno mniej męczące), więcej okularów, AMBILIGHT, podobno wolne menu, podobno tylko 2 letnie wsparcie
Philips 47PFL7008K - jak wyżej, AMBILIGHTx3, ciężko będzie dostać w cenie do 4,5k
podstawa to bezproblemowe czytanie wszystkich filmów z dysku (łącznie z polskimi napisami), fajny smart, mam obawy z jednej strony do kątów w pasywnym 3d z drugiej strony do buli głowy w aktywnym, dobże jakby była mozliwość oglądania na smartfonie z andkiem tego samego co leci na tv plus sterowanie tv za pomocą andka i w drugą stronę czyli ogladanie tego co jest na smartfonie też na tv (samsung chyba ma coś takiego)
Wiem że Kiki poleci z miejsca któryś z Philipsów, gdybym jednak nie chciał Philipsa to który z pozostałych?? Najlepiej gdyby można je było ułożyć w kolejności preferowania.
Z góry dzięki za wszelką pomoc. Zakup planuje za jakiś miesiąc może 2