Kurcze... zmieniły mi się warunki i chęci, co do nowego TV. Po małym przemeblowaniu, po przemyśleniu, czego naprawdę wymagam od TV, teraz wygląda to tak:
1. Odległość od ekranu?: 3-3,5 m
2. Jak słońce świeci w pokoju? duże okno na wschód, światło centralnie na telewizor z rana
3. Jak duży jest pokój?: 4,5 x 5 m
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor?: Stary hebel kupiony 15 lat temu w Tesco, nazwy nie pamiętam, bo już wziął udział w klipie Metallicy "Whiskey In The Jar"
6. Jakie programy najczęściej oglądasz?: Filmy, koncerty, sport, programy przyrodnicze, informacje.
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: częściej wieczorem i w nocy.
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez?: Przy lampce, jednakże nie stoi ona koło telewizora, lecz na przeciwległej ścianie
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny?: ładny
10. Matryca błyszcząca czy matowa?: nie mam pojęcia
11. Preferowana wielkość telewizora?: 46-47", a może 42?
12. Preferowana marka?: bez znaczenia
13. Czego nie lubisz w telewizorach?: -----
14. Jakie urządzenia będą podłączone?: dekoder Cyfrowy Polsat, odtwarzacz DVD (LG), może kiedyś jakaś konsola
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń?: 20% do TV, reszta filmy, koncerty z dysku, pena, odtwarzacza DVD
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych?: Lekki bok, na wprost jest okno
17. Czy ważne jest wifi?: nie ma ciśnienia, ale może być
18. Czy będziesz korzystać z widgetów?: nie
19. Czy chcesz surfować w internecie z poziomu telewizora?: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD?: nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami?: Tak
22. Ma mieć 3D?: nie ma ciśnienia, ale może być (pasywne)
23. Ma mieć slot na karty SD?: Nie
24. Ma mieć tuner DVB-T?: Tak, bo bardzo możliwe, że będę wywalał w piguły wszelkie możliwe dekodery
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć?: jakie będą potrzebne
26. Jaki masz sygnał: Cyfrowy Polsat
27. Ile programów HD?: nie wiem
28. Ma stać czy wisieć?: Stać...albo wisieć...jeszcze nie wiem. Zależy, jaki to będzie.
29. Rozdzielczość:
30. Na czym najbardziej Ci zależy: Bardzo dobra jakość obrazu, możliwość oglądania filmów, zdjęć, koncertów z pendrive, dysku zewnętrznego, możliwość nagrywania programów. Na 3D mi nie zależy jakoś bardzo, ale jeśli będzie, to płakać nie będę.
31. Ile osób ogląda: 2-4
32. Ile godzin dziennie ma być uruchomiony telewizor: 2-4 h, jak się go odpali. Równie dobrze może nie być odpalany przez tydzień
33. Jaka klasa cenowa?: 3000-3200zł, a jak się uda taniej, to jeszcze lepiej
Pomóżcie raz jeszcze przy powyższych parametrach.
Z góry dzięki
Mabiel