Jakiego kupić LCD? Jeśli ktoś nie wybrał jeszcze marki

KTóRY BYś WYBRAł LCD ?

• Total voters
    0
jaki lcd wybrać?

witam, zastanawiam się nad kupnem tv lcd, takiego 26,27 cali (max32) tv wisiał by na ścianie na przeciwko okna, mam pytanie odnośnie kontrastu, przeglądałem dane techniczne różnych modeli i zauważyłem że zdaża się że 1 lcd ma kontrast 1:800 a drugi ma 1:3000 i ten który ma 1:3000 jest tańszy, to jak to jest im więkrza wartość kontrastu to chyba obraz jest lepszy więc tv powinien być droższy a nie zawsze tak jest, na co jeszcze zwracać uwagę, myślałem że to kontrast jest najważniejszy, chciałbym wydać na ten tv tak do 3000 zł i żeby był Hd Ready, jak to jest z Samsungami, czytałem opinnię że mają badziewiasty dźwięk, a może lepiej pomyśleć nad plazmą?, a na razie mam kablówkę ale myslę o przeżuceniu się na "n"
jakie firmy, modele byście polecali, na co szczególnie powinienem zwrucic uwagę dokonując takiego zakupu?

Romanesku

New member
SONYKDL-40U2000KczySAMSUNG LE40R71B

Witam , mam zamiar kupić TV Lcd do 6000 pln. który będzie lepszy SONY KDL-40U2000K czy SAMSUNG LE40R71B. Dodam że nie zależy mi na bajerach tylko na jakości obrazu przy oglądaniu z nboxa. A może jest jeszcze jakiś inny godny polecenia Lcd 40-42' w tych pieniądzach z innej firmy.

Ostatnia edycja:

robo55

New member
Wybór lcd 40-46 cali do 10 tys.- aki lcd z odśw. 100 MHZ

Zastanawiam się nad kupnem lcd lub plasmy, a wybór jest o tyle trudny że oglądam dużo meczy (problemy ze smużeniem w lcd). Jak ostatnio wyczytałem cześciowo likwiduje to technologia odświeżania 100 MHz. Byłem już zdecydowany na na sony 40 calowego full hd, ale okazało się że nie ma takiego bajeru - ma go np. Samsung M71. 9niestety bez HD).
Pokój ma dość nasłoneczniony - okono na poludnie więc lepszy wybór to lcd ale wciąż mam wątpliwości czy przypadkiem nie plazma panasonica pv600E albo lcd sharpa. Do wydania 10 tys wię wybór jako taki jest......ALE łeb mi już pęka

Raz3r napisał:
Witam! Pisze tutaj swoj pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość :). Chciałbym kupić niewielki telewizorek do pokoju- nie wiekszy niz 32 cale ale nie mniejszy niz 26. Maksymalna cena to 3.000zł, ale bardzo zalezy mi na tym zeby wydac znacznie mniej najlepiej 2.000-2.500. TV bedzie mi sluzyc do grania na X360 ( juz posiadam) oraz oglądania programow HDTV oraz zwykłych. Prosiłbym o polecenie mi konkretnego modelu oraz np. sklepu w ktorym cena będzie w miarę rozsądna.

Chcialbym zeby był/miał:
- Markowy ( Sony, Samsung, Sharp, Philips, Panasonic wiecej zabardzo nie znam, ale chodzi mi o marki tego typu właśnie :) )
- W miare mozliwosci odbijał światło ( nie lubie refleksow na monitorze...)
- Dobrą cena/jakość ( główne kryterium wyboru)
- Spisywał się dobrze zarowno do grania w dynamiczne gry jak i filmy w TV

Za odpowiedź i pomoc z gory dziękuję.

Raz3r
Tak to mają tylko w Erze:D

aoc

New member
w tym wypadku lepszy jest samsung sprawdzałem niedawno , najlepiej przejśc sie gdzieś do sklepu i zobaczyc na własne oczy ale moim zdaniem ten model sony nie jest rewelacyjny samsung nie daje mu szans .

ThYX

New member
Do grania to przede wszystkim samsungi. We wszystkich marketach przy kosolach najczęściej się widzi właśnie samsungi. Mam też znajomego grafika, który lubi sobie pograć i też zdecydował się na samsunga .. :)

xytras

New member
januszbass napisał:
Witam panowie , zamówilem wlasnie philipsa pf7411 i czekam na dostawe , mysle ze najpozniej w poniedzialek. Jak dojdzie to ogladne, przejrze, podlacze PC , dvd, kablówke to dam znac co i jak dla potomnych. Bedzie to oczywiscie zdanie moje - laika i spostrzezenia dla bialych ludzi (czyt. zwyklych "ogladaczy" TV) ale moze sie komus przyda. .

mam nadzieje ze cieszysz sie ze sprzetu , mam rowniez nadzieje ze podzielisz sie tutaj swoimi uwagami i spostrzezeniami - gdyz jak wiesz sam stoje przed wyborem zakupu TV LCD.

ThYX

New member
frytek napisał:
ale jakos tego tvka pewnie duzo odbiega od np R72B samsunga? jest jakies porownanie?

Nie wiem jak wypada ten tv na tle samsunga. Dwóch znajomych kupiło LG xx 2R (jeden 37 drugi 42 cale) i obaj zadowoleni. Niestety żaden z nich nie ma N-tv, tylko cyfra więc nie wiem jak wychodzą na tym tv programy o jakości hd.

K

kts

Guest
.....a właśnie że nie Samsung. Uważam ze ta seria R72 jest przereklamowana i wysiada przy tym Panasku:panasonic TX-32LX60.
Dwie podstawowe bolączki tej serii: 1) do dupy czerń 2) detekcja ruchu.
Te dwa parametry (bardzo ważne) Panas ma na pewno lepsze.
Pozdrawiam

Ostatnia edycja:

MPI4

New member
Jaki telewizor

Witam

Chcę kupić nowy telewizor, telewizor będzie postawiony w pokoju ok 2.5 m od miejsc siedzących. Żródła sygnału jaki bedzie doprowadzony do telewizora:

TV publiczna - 75% czasu
TV satelitarna - 10% Czasu
Divx, DVD - 15 % czasu.

Bardzo proszę doradźcie co mógłbym kupić. Osobiście chciałbym telewizor wykonany w technologii LCD, ale nie bedę się upierał.

Pozdrawiam

pooh1968

Klub HDTV.com.pl
VIP
najlepiej srebrny, ale w ostateczności może być czarny

MPI4 napisał:
Witam

Chcę kupić nowy telewizor, telewizor będzie postawiony w pokoju ok 2.5 m od miejsc siedzących. Żródła sygnału jaki bedzie doprowadzony do telewizora:

TV publiczna - 75% czasu
TV satelitarna - 10% Czasu
Divx, DVD - 15 % czasu.

Bardzo proszę doradźcie co mógłbym kupić. Osobiście chciałbym telewizor wykonany w technologii LCD, ale nie bedę się upierał.

Pozdrawiam

Człowieku, ręce opadają. Temat był wałkowany z 1000 razy. Wejdź w dział LCD i poczytaj troszkę. Potem wejdź w dział Plazma i dalej czytaj. Potem zanim znowu będziesz chciał zadać pytanie odnośnie konkretnego TV znowu proponuję powtórzyć poprzednie kroki. Dopiero JAK nic nie znajdziesz na temat swojego wymarzonego TV - ZADAWAJ PYTANIA. OKI??

maszek

New member
Bez reklam
MPI4, nie napisałeś, z jakiego źródła masz sygnał telewizji publicznej.
Zakładajac, że jest to antena dachowa i sygnał analogowy to kupując telewizor LCD możesz się bardzo rozczarować obrazem jaki zobaczysz.
Trzeba też wziąć pod uwagę fakt, że nie wszystkie LCD dobrze radzą sobie z wyświetlaniem dynamicznych scen (smużenie). Biorąc pod uwagę fakt, że 75% ogladanego przez Ciebie repertuaru przypada na telewizję analogową, to proponuję Ci zakup telewizora CRT lub plazmy. Niestety tych ostatnich telewizorów nie znajdziesz mniejszych niż przekatna 37 cali. Tak jak słusznie podpowiedział Ci pooh1968 - poczytaj trochę postów na forum a z czasem wyrobisz sobie pogląd, co jest dla Ciebie najbardziej korzystne (mówię o zakupie telewizora);)

ps. polecam na początek http://www.panasonic.com.pl/technologie/?id=11

Ostatnia edycja:

mayday29

New member
Który wybrać z tych 5

witam!

Chciałbym się dowiedzieć gdybyście mieli kupować LCD 32" pod kablmówkę (może w przyszłości po paltformę 'n') z dobrym dźwiękiem, obrazem, wejściem do PC itd to który z tych pięciu modeli byś wybrał , który byście mi radzili wybrać i dlaczego ???
Coraz bardziej zastanawiam się na wyborem Loewe ale wiem też jaki model (max. do 5000zł)

Dzięki wysztkich za pomoc.

32 JVC X 70
32 Sharp BV 9/ Ga 9
32 Loewe Xelos
32 Sony V 2000
32 Panasonic LX 6000

kowal510

Member
27S71 czy 26LCR2?

Interesuje mnie opinia na temat tych dwóch lcd ,chodzi mi o produkt z niskiej pólki cenowej jako drugi tv.Parametry porównałem jest raz lepiej raz gorzej ale według mnie wiecej równo.Taniej wychodzi LG o ok 200zł.I jak jest z tym wyswietlaniem kolorów w Samsungu 6.4mld a w lg 16.7mil czyżby aż taka różnica czy tylko znowu chwyt marketingowy.

Do góry