Dokladnie Smigly LG odrzucilem od razu - zle doswiadczenia z ta marka na polu komputerowym ze tak to nazwe. Ograniczylem sie wiec do tych modeli wymienionych. Daleko jestem tez od Sharpa, głownie nie podoba mi sie maniakalne zachwalanie tej marki na tym forum kiedy ja wiem ze w sprzecie klasycznym RTV nie byl wiodącą marką. Dodatkowo mysle ze nieporównywalny jest support większych firm. Skupiam sie wiec praktycznie na 3 markach z czego odpada Sony powoli, chyba ze zdecyduje sie zwiekszyc budżet do 4300 pln od czego jestem jednak daleki. Wiec Samsung lub Philips zostaja na polu bitwy praktycznie.
Xytras :
- Sony faktycznie design fatalny w porównaniu do innych wymienionych co dziala na minus dodatkowo wyczytalem ze system dźwiękowy i Bravia jest strasznie okrojony,
- Najbardziej podobaja mi sie wizualnie Samsungi bez dwóch zdań, mam sprzet w postaci telefonów komórkowych , aparatu cyfrowego tej firmy i nie narzekam. Z tym ze TV to juz pewnie inna działka. No i ten koszmar w postaci piszczącego trafo i do tego jeszcze narzekania niektórych na tą czerń, gdyby nie to to chyba model R72 bym wybrał.
- Po przemysleniu dochodze do wniosku powoli zeby wybrac jednak Philipsa PF7411 tylko musze sie zapoznac z warunkami gwarancji bo jesli jest tylko roczna to jest to spory minus dodatkowo biorac pod uwage moje szczescie, z 24 miesiace by sie przydały.
Podsumowując - Philips w gwarancji 24 miesiecznej wygladal by calkiem calkiem biorąc pod uwage Pixel Plus,Contrast Plus,Progressive Scan,Filtr grzebieniowy,Cyfrowa redukcja szumów,Active Control muszę przyznać iż robi sie dosyć ciekawą pozycją.
Sony po przemysleniach i twojej sugestii zaczynam mniej juz brac pod uwagę. Zostanę przy wyborze SAMSUNG R72 vs PHILIPS 7411. Niebawem skonfrontuję je na żywo. Tymczasem poczekam na dalsze wskazówki.
Pablo - szkoda ze nie podales marki bo o to nam chodzi w tym temacie zeby uzytkownicy wpisali "+" i "-" TV z którymi mieli stycznosc bo moze to w przyszlosci pomóc nam oraz następnym którzy staną przed tym dylematem. Wnioskuje jednak ze posiadasz Samsunga , i jak ?