Witam
Proszę o pomoc w wyborze telewizora
Mam nadzieje że nie bedzie to trudne na fachowców bo ja bardziej znam się na komputerach.
Preferowany rozmiar TV - 46-52"
Jakie masz warunki - wielkość pokoju ? – około 64 m2 (8x8m) - część dzienna w którym salon zajmuje połowę (8x4m) jadalnia i kuchnia drugą połowę (8x4) oddzielone są w środku komikiem tak wiec mozna oglądać z każdego miejsca aneksu dziennego .
jaki sygnał ? - sd z anteny "termora","n" i tuner z media center
jaka odległość od ekranu ? -3 - 5 m
jakie urządzenia do podłączenia? - wysokiej jakości Media Center (w nim BR,Divx,x264, gry HD i fullhd, tuner skystar2 hd, podgląd z kamer analogowych domu) + Xbox360
jaka klasa cenowa? - do 6500 zł
więcej oglądasz w dzień czy w nocy? w nocy
jakie masz nasłonecznienie pokoju ? aneks dzienny jest naokoło oszklony zatem duze - ale są rolety.
ile osób zasiada przed telewizorem? – 4-6
Jaki masz ulubiony program? - filmy, gry
jaki masz telewizor? - CRT 32" płaski kineskop 100hz
Ma stać czy wisieć - wisieć na obrotowym wysięgniku.
Szukam bardziej monitora komputerowego niż telewizora ponieważ większość sygnału bedzie "leciało" z media center. Zalezy na wysokiej płynności z dvi-hdmi,100hz, Chciałbym równiez korzystać na nim z internetu . Skype,www,Youtube, filmy i programy hd bezposrednio z internetu. Bezpośrednio przed telewizorem (1,5m) bedą stały kanapa typu szezlong i fotel kubełkowy z kierownicą momo do gier z gatunku NFS, Colin, RBR.
Moje typy: JVC 46v80, sharp 46xl2, toshiba 46zf355, samsung 52a656 a1,