Jakie śruby do mocowania Samsung'a LE23R71B do uchwytu?

misterxy

New member
Witam
Mam TV Samsung LE23R71B, kupiłem sobie odpowiedni uchwyt do powieszenia go na ścianie. Jednak śruby które były w komplecie z uchwytem nie pasują do otworów w telewizorze. Próbowałem kilka innych rozmiarów śrub i nadal nie moge znaleźć odpowiednich.HELP!!?:roll:

redfive

Klub HDTV.com.pl
VIP
Powinny być piątki lub szóstki z gwintem 1x1,5 długośc pewnie do 1,5 cm. Starczy na blachę uchwytu i koniecznie podkładkę. Łeb dowolny, ja wolę imbusy.
Numer na śrubie łbie to twardość.

misterxy

New member
redfive napisał:
Powinny być piątki lub szóstki z gwintem 1x1,5 długośc pewnie do 1,5 cm. Starczy na blachę uchwytu i koniecznie podkładkę. Łeb dowolny, ja wolę imbusy.
Numer na śrubie łbie to twardość.

Pytałem w kilku sklepach w moim mieście o takie śruby, powiedziano mi że są raczej marne szanse na to aby gdzieś dostał takie.Poradzono mi żeby przegwintować otwory na standardowy gwint, jednak boje sie że to osłabi gwint i TV poprostu spadnie z uchwytu...:???:

shinay

New member
misterxy napisał:
powiedziano mi że są raczej marne szanse na to aby gdzieś dostał takie.Poradzono mi żeby przegwintować otwory na standardowy gwint
co!!??
czy ja snie czy jak
idz do zwyklego sklepu typu castorama,praktiker
i kup sobie (na wage) kilka srub "M6" o pozadanej dlugosci!
(ew. dla pewnosci "M8" i "M4" itp.. ktoras srednica napewno bedzie ok)
jakie przegwintowania!!!???
zwariowaliscie?

ps.
facet powinien miec takie rzeczy warlajace sie w gratach w domu a nie chodzic za takimi pierdolkami

ps2.
sruby ktore byly w komplecie z tv sluza do przymocowania postawy tv
(jesli jeszcze tego nie rozgryzles - INSTRUKCJA!)

(sic!)
.

Ostatnia edycja:

misterxy

New member
shinay napisał:
co!!??
czy ja snie czy jak
idz do zwyklego sklepu typu castorama,praktiker
i kup sobie (na wage) kilka srub "M6" o pozadanej dlugosci!
(ew. dla pewnosci "M8" i "M4" itp.. ktoras srednica napewno bedzie ok)
jakie przegwintowania!!!???
zwariowaliscie?

ps.
facet powinien miec takie rzeczy warlajace sie w gratach w domu a nie chodzic za takimi pierdolkami

ps2.
sruby ktore byly w komplecie z tv sluza do przymocowania postawy tv
(jesli jeszcze tego nie rozgryzles - INSTRUKCJA!)

(sic!)
.
Byłem w tego typu sklepach...mam w domu chyba chyba wszystkie rozmiary od M3 do M7 i żadna nie pasuje. Poza tym uchwyt ktory mam mocuje sie do 4 śrub umieszczonych centralnie.Śruby załączone w komplecie wraz z tv służa jak sam wspomniałes do montażu podstawy a nie uchwytu i są to M4 które poprostu wpadaja do otworów do których ma być przykręcony uchwyt.

shinay

New member
a rozrozniasz srube i wkret? (w komplecie byly bardziej "wkety" M4 do podstawy jak mnie pamiec nie myli)
moje starsze R72 w 32 i 37 calach wisialy jak i obecny na ZWYKLEJ SRUBIE "M6"
wnioskuje ze twoj tez bedzie (jak takowa "zdobedziesz")

misterxy

New member
shinay napisał:
a rozrozniasz srube i wkret? (w komplecie byly bardziej "wkety" M4 do podstawy jak mnie pamiec nie myli)
moje starsze R72 w 32 i 37 calach wisialy jak i obecny na ZWYKLEJ SRUBIE "M6"
wnioskuje ze twoj tez bedzie (jak takowa "zdobedziesz")

próbowałem i te wkrety i śruby kupione w sklepie...M4 wpada w otwór nie łapiąc gwintu a M5 jest za dużą o tym żęby zaczepić go na M6 to nawet nie ma mowy bo nie wchodzi w otwór w obudowie.

shinay

New member
w miniejszych przekatnych "moze" byc mniejsza niz M6 (najlepiej sprawdz co masz suwmiarka)
poprobuj dokladnie na wszystkie sposoby w kazdej dziurze ta M5tka za pierwym razem moze nie chciec zlapac gwintu (poodginaj ew.pozostalosci po nawiercaniu gwintu w fabryce. uzyj sladowych ilosci smaru/wd40)

ps.
dla pewnosci z lewej sruby M4 M5 i M6 oraz kilka wkretow po prawej

Attachments

• ttt.JPG
    ttt.JPG
    71,1 KB · Wyś: 302
Ostatnia edycja:

misterxy

New member
shinay napisał:
w miniejszych przekatnych "moze" byc mniejsza niz M6 (najlepiej sprawdz co masz suwmiarka)
poprobuj dokladnie na wszystkie sposoby w kazdej dziurze ta M5tka za pierwym razem moze nie chciec zlapac gwintu (poodginaj ew.pozostalosci po nawiercaniu gwintu w fabryce. uzyj sladowych ilosci smaru/wd40)

ps.
dla pewnosci z lewej sruby M4 M5 i M6 oraz kilka wkretow po prawej
walczyłem godzine...dokładnie tak jak napisałes "na wszystkie sposoby" pakowałem M5 na siłe i ze smarem...poprostu nie pasowała do otworu o M6 to nawet nie było mowy.Nagwintowałem otwór i dopiero po tej "operacji" M5x18mm pięknie sie wkręciła...TV juz wisi...mam nadzieje ze bedzie ok.Dzieki

redfive

Klub HDTV.com.pl
VIP
Trafiłes zatem na bubla z niedogwintownymi otworami. Chociaż maszynówka idzie raz. Na pewno jest M5x1,5. No chyba że Chińcycy się machnęli i zrobili 5/16 czy jakoś tak. Gratulacje za odwagę z gwintowaniem. Poradziłeś sobie z wiórami.

Do góry