redfive napisał:Powinny być piątki lub szóstki z gwintem 1x1,5 długośc pewnie do 1,5 cm. Starczy na blachę uchwytu i koniecznie podkładkę. Łeb dowolny, ja wolę imbusy.
Numer na śrubie łbie to twardość.
co!!??misterxy napisał:powiedziano mi że są raczej marne szanse na to aby gdzieś dostał takie.Poradzono mi żeby przegwintować otwory na standardowy gwint
Byłem w tego typu sklepach...mam w domu chyba chyba wszystkie rozmiary od M3 do M7 i żadna nie pasuje. Poza tym uchwyt ktory mam mocuje sie do 4 śrub umieszczonych centralnie.Śruby załączone w komplecie wraz z tv służa jak sam wspomniałes do montażu podstawy a nie uchwytu i są to M4 które poprostu wpadaja do otworów do których ma być przykręcony uchwyt.shinay napisał:co!!??
czy ja snie czy jak
idz do zwyklego sklepu typu castorama,praktiker
i kup sobie (na wage) kilka srub "M6" o pozadanej dlugosci!
(ew. dla pewnosci "M8" i "M4" itp.. ktoras srednica napewno bedzie ok)
jakie przegwintowania!!!???
zwariowaliscie?
ps.
facet powinien miec takie rzeczy warlajace sie w gratach w domu a nie chodzic za takimi pierdolkami
ps2.
sruby ktore byly w komplecie z tv sluza do przymocowania postawy tv
(jesli jeszcze tego nie rozgryzles - INSTRUKCJA!)
(sic!)
.
shinay napisał:a rozrozniasz srube i wkret? (w komplecie byly bardziej "wkety" M4 do podstawy jak mnie pamiec nie myli)
moje starsze R72 w 32 i 37 calach wisialy jak i obecny na ZWYKLEJ SRUBIE "M6"
wnioskuje ze twoj tez bedzie (jak takowa "zdobedziesz")
walczyłem godzine...dokładnie tak jak napisałes "na wszystkie sposoby" pakowałem M5 na siłe i ze smarem...poprostu nie pasowała do otworu o M6 to nawet nie było mowy.Nagwintowałem otwór i dopiero po tej "operacji" M5x18mm pięknie sie wkręciła...TV juz wisi...mam nadzieje ze bedzie ok.Dziekishinay napisał:w miniejszych przekatnych "moze" byc mniejsza niz M6 (najlepiej sprawdz co masz suwmiarka)
poprobuj dokladnie na wszystkie sposoby w kazdej dziurze ta M5tka za pierwym razem moze nie chciec zlapac gwintu (poodginaj ew.pozostalosci po nawiercaniu gwintu w fabryce. uzyj sladowych ilosci smaru/wd40)
ps.
dla pewnosci z lewej sruby M4 M5 i M6 oraz kilka wkretow po prawej