tak tak, ja wiem swoje... rolety nie pomagają przy budżetówkach (dalej mamy lustro- do tego nie bede dnia i nocy siedzial w ciemni) , input lag ? stary przecie niektóre plazmy mają go na poziomie 50-150ms -niski input lag na plazmach to bajki, wypalenia i powidoki to też nie bajki jak ktoś namiętnie gra badz oglada ciagle jeden kanał... nowe LCD z podswietleniem led dorównuja plazmie pod wzgledem poziomu czerni (i czy ta czern taka wazna jest? na plazmie nie masz bialego tylko szary a w dzien czern na LCD/LED jest dużo mocniejsza) każdy kupuje co preferuje badz sie na tym przejeżdza tak jak ja -nigdy wiecej plazmy!Przy oglądaniu filmów z laptopa plazma da Ci bardziej kinowy, naturalny obraz, natomiast LED sztucznie go wyostrzy, upiększy, będzie bardziej kontrastowy, nienaturalny.
Bez problemu można grać czy oglądać na plazmie w dzień, wystarczy po prostu zasłonić rolety, żaluzje czy co tam każdy ma na oknie.
Kilka lat temu jak wchodziło PS3 słyszeliśmy wszędzie te same teksty, wchodzi nowa technologia konsol trzeba kupić full hd i co? I zupełnie nic - full hd nie przyda Ci się o ile nie będziesz oglądał filmów czy grał z nosem w telewizorze, jeśli będziesz oglądał z większej odległości różnicy po prostu nie zobaczysz.
Na LEDzie będziesz miał słabszą niż na plazmie czerń (co ma duży związek m. in. z głębią kolorów), LED to gorszy czas reakcji (przy plazmie nie martwisz się o input lag), mniej naturalne kolory na LEDzie i gorsza głębia obrazu (te słabsze cechy to cechy każdego LEDa).
Co do powidoków, nie mówiąc już o wypaleniach to jest raczej pieść przeszłości, tym bardziej na Panasonicach.
Pozdrawiam,