A co sądzisz o Philips 40PFL5007K? czy lepszy mimo wszystko Philips 42PFL4007H ??
Szczerze mówiąc to nie mam zdania - trudno znaleźć jakieś bardziej szczegółowe recenzje tych modeli. Ale tak jak pisałem wcześniej - moim zdaniem jest coraz mniejsze ciśnienie na wypasione telewizory. Jakość sygnału jest coraz lepsza (blu-ray, telewizja cyfrowa, kanały HD) i naprawdę moim zdaniem te wszystkie technologie i bajery poprawiające jakość obrazu stają się coraz bardziej zbędne. Ja teraz jak oglądam EURO na TVP HD to powyłączałem wszystkie redukcje szumów i inne takie bo głównie ostrość obrazu obniżały (szumy faktycznie likwidują, ale te szumy są na serio mało widoczne i jest ich niewiele). Jeżeli nie zależy Ci na szpanowaniu przed kolegami ani nie będziesz rozpaczał, że w jakimś tam sztucznym teście twój TV wypada gorzej to na serio bym celował w tańsze modele. Ja teraz się przesiadłem z niby biednego LCD na super plazme wychwalaną we wszystkich testach i jak już wcześniej pisałem - wcale nie widać takiej różnicy w codziennym użytkowaniu.
A zgadzał byś się gdybyś tylko czytał ze zrozumieniem
Wielki mistrzu Yoda, przepraszam że ośmieliłem się myśleć inaczej
Masz rację, wszystko wynika z mojego braku zrozumienia twojej mądrości
A co będziesz ją przenosił na barach z miejsca na miejsce kilka razy w tygodniu?
Ile razy będziesz go transportował? I w czym niby LCD jest lepszy w transporcie?
Telewizory w obu technologiach zalecane jest by były transportowane w pionie tak jak stoją i lepiej się do tego stosować.
Nie będę go nosił, ale już wygiął trochę blat szafki na której stoi
Poza tym od czasu do czasu się zdarza, że człowiek np. się przeprowadza. Niektórzy ludzie tylko wynajmują mieszkanie i od czasu do czasu się w związku z tym przeprowadzają. Ja akurat chwilowo przeprowadzki nie planuje, ale nie da się ukryć, że jest to wada. Im TV lżejszy tym lepiej, nie widzę tutaj sensu dyskusji, bo to oczywiste. Co do transportu to LCD wiele razy przewoziłem na leżąco i nigdy nic się nie stało. Co do plazmy nie miałbym takiej pewności, ale może jest ktoś to to robił i może potwierdzić, że wszystko jest OK?
No i zaczyna się, a ja powiem, że LCD ma problemy z czernią, która jest 100 razy ważniejsza niż biel i co? I nic.
Może dla Ciebie jest 100 razy ważniejsza, dla mnie nie. Trochę jaśniejsza czerń to moim zdaniem pikuś w porównaniu z tą ohydną szaro-żółtą bielą i zielonym szumem plazmy w przypadku koloru grafitowego. Innymi słowy jest to kwestia gustu oraz zastosowań - akurat w grach częściej jest potrzebna dobra biel i ciemny szary niż idealna czerń (która notabene wcale nie jest taka idealna na moim G30, szczególnie w dzień ekran sam z siebie jest już szary, a nie czarny). Dlatego nie podoba mi się powtarzanie frazesów, że plazma jest lepsza i dla tych "bardziej wymagających". Jak widać wymagający ludzie nagle mają strasznie małe wymagania co do wspomnianych przeze mnie kolorów. Jakby LCD robił takie kwiatki to by od razu wszyscy fani plazmy krzyczeli, że to jest skandaliczna wada dyskwalfikująca ten sprzęt.
Tylko i wyłącznie wg Ciebie. Ja gram na plazmie 50" z odległości 1,5 metra i jest CUDOWNY obraz.
Ja gram z 2,5 [m] na 46" i jest OK, ale z 1-1,5[m] już by dało się zauważyć ten szum na ciemno-szarym...
Kolejny błąd. Żadne trzeba. Można a to ogromna różnica.
Poza tym chyba piszesz o plazmach sprzed 10 lat - to wtedy się zgodzę, ale z obecnymi na rynku plazmami trzeba się strasznie postarać by zrobić powidok a na wypalenie to już nikogo nie stać.
Być może tak jest. Mam nadzieję że tak jest. Ale raczej bym nie ryzykował - znając życie gwarancja tego nie obejmuje.
Pozdrawiam