Panowie a więc tak kupiłem SONY KDL-26Ex301 i co do rozmiaru i wymiarów mojego pokoju to idealny !!! Nie chcę nawet słyszeć o mniejszym czy większym, 26" dla mnie ideał, ani centymetr więcej ani centymetr mniej, żadnych 22 ani 32 cale.
Co do rozmiaru nie mam problemu, mam idealny dla moich warunków...
Natomiast jest inna rzecz Bardzo Istotna...
Jest to TV HD-Ready i jego rozdzielczość wynosi 1366 x 768.
Posiadam podłączonego PS3 przez HDMI, kilka gier w tym najnowsze... Heavy Rain, Bad Company 2, Modern War 2, ale też i GTA IV i NFS: Shift.
Jakość jest niezadowalająca... patrzę z bliska na ekran i poprostu czuję się jakbym grał na PS2 albo gorzej... NFS: Shift wogule jest tak kwadratowy że nie mogę na niego patrzeć toteż zaprzestałem grać...
Panowie proszę o poradę czy istnieje jakiś sposób aby na tym TV, który posiadam, uzyskać super jakość tych gier, czy poprostu się nie da i to jest max jaki mogę z tego wyciągnąć ?
Jeśli urzeczywistnią się moje najgorsze przypuszczenia........... Jakie posiadam alternatywy żeby:
- mieć TV LCD (wszystkie udogodnienia typu pilot, głośniki, wtyki anteny, HDMI itd.)
- wielkość 26", żadne 32"
- mieć wysoką rozdzielczość Full HD 1080 (1920 x 1080)
- dobry producent i wysoka jakość
- nie ustalam pułapu cenowego
?
Jeśli mylę pojęcia i to nie rozdzielczość 1366 x 768 jest powodem słabej jakości gier z PS3, TO BARDZO PROSZĘ MNIE POPRAWIĆ I UKIERUNKOWAĆ NA DOBRĄ DROGĘ... widzicie... w PS3 i HD jestem zupełnie zielony... uwielbiam grać, natomiast nie po to wydawałem kupę kasy na cały sprzęt żeby mieć jakość jak ze starego komputera.... ?