Trochę mnie denerwuje, że właściciele LCD tak się wystawiają na ciosy Masty...takie posty jak powyżej dają mu tylko możliwość zachwycania się na plazmą. Mnie osobiście nie podobał sie nigdy obraz na plazmie...jakiś taki rozmyty...poza tym lubię grać o każdej porze dnia. Nigdy nie brałem pod uwagę plazmy, ale nie będę tu nikogo do niczego namawiał. Walka z tymi nielicznymi (w porównaniu do liczby posiadaczy LCD) posiadaczami plazm jest jak swego czasu walka amigowców z pc-towcacmi...ludzie którzy są na przegranej pozycji silą się by znaleźć jakieś "za" dotyczące jego sprzętu, a osoby które mają sprzęt popularniejszy cieszą się tym, że go mają i nie wynajdują jakiś nic tak naprawdę nie znaczących plusów swojego sprzętu vide multitasking, miejsce na dysku itd (piję cały czas do amigi której notabene byłem wielkim fanem) Analogia do plazmy lub lcd jest taka, że firmy wspierają w o wiele większym stopniu rynek LCD i to się nie zmieni technologia LCD jest nowocześniejsza, nawet patrząc na to forum widzimy, że każda z firm produkujących plazmy produkuje także LCD, w drugą stronę to już tak różowo nie jest. Z drugiej strony kiedy ktoś wydaje fortunę na telewizor (lub cokolwiek innego) nie lubi gdy ktoś mu mówi że to jest gorsze dlatego w tym względzie rozumiem posiadaczy plazm. Nie chcę wzniecać jakiś wojen...najlepiej chyba sprawdzić samemu co się komu bardziej podoba, powiedzieć sprzedawcy by podłączył pod ten sam sygnał różne odbiorniki (przy wydatku rzędu kilku tysięcy nie ma z tym problemu) i samemu ocenić. Np. na moim TV ludzie na forum widzą przeważający róż, którego ja nigdy na nim nie zobaczyłem, patrząc jednak na fotografie porównawcze z innymi tv widziałem wyraźnie że na moim odbiorniku powinno być różowo, jednak w domu mam jeden ekran i dla mnie obraz jest świetny, nie powiem, to że mi go polecił Kiki odegrało też dużą rolę, ale dużo spędziłem czasu (rok) na tym forum nim wybrałem model. Dlatego jeśli dla kogoś wydatek rzędu kilku tysięcy jest znaczący najlepiej by sprawdził czego oczekuje od tv, jakie ma warunki w domu, jaką ilością pieniędzy dysponuje, sprawdził w sklepach co bardziej mu się podoba (koniecznie na tym samym sygnale, sieci mają modele za ktore sprzedawcy dostają większe prowizje...i jakoś na nich tak lepiej ten obraz wygląda), a potem radzić się najlepiej sprzedawców na forach choć i Ci mogą chcieć opchnąć jakiś konkretny model i ostateczną decyzję podjąć samemu.