Witam
Jak większość ludzi noszących się z zmiarem kupna fajnego tv mam wiele rozterek, myśllem, że przeczytanie kilku forum, roziąże mójproblem. Niestety w tej chwili już całkowicie się pogubiłem. Prosiłbym więc o pomoc w znalezieniu odpowiedniego tv do moich wymagań.
Chciałbym nabyć tv LCD, full HD (lecz nie z nazwy, wolałbym żeby żeczywiście obsługiwało 1080
), z tego co wyczytalem jest to możliwe od 42' lub 46', więc niech posiada tą najniższą wymaganą przekoątną. tv mam zamiar oglądać z odległości ok 1,5-2,5m.
Będzie on przeznaczony przedewszystkim pod PS3 w związku z tym koniecznym by było żeby:
-posiadał wszelką redukcje szumów i nakładki poprawiające jakość obrazu
-likwidował efekty smurzenia, nie przejawiał tendencji do ząbkowania krawędzi
-nie powodował skakania odrazu (podobno w tym wypadku musi miec te 100Hz)
-posiadał dobre wysycenie kolorami, duży kontrast i tą głęboką "czarną" czerń
-dobrze jak by posiadał szeroki kąt widzenia
-dawał możliwie szeroki zakres ustawiania jego parametrów
-wykazywał się małą awaryjnością (choć nie wiem czy tv tej klasy mają jeszcze tendencjedo awarii
)
Planuję przeznaczyć na zkup ok. 4000 do max. 5000 tys.
Czasem przydało by się na nim też coś oglądnąć, wiec wcale bym się nie obraził jak by jakość fuszczanych na nim filmów była ok. Wiem, że zależy to od sygnału wq mom przypadku będzie to zwykła kablówi oczywiście PS3, ale nigdy nie wiadomo co przyniesie przyszłość. W każdym razie jest to dla mnie sprawa drugorzędna.
P.S. Wszelkie UZASADNIONE sugestie co do innych parametrów przyadnych mi w tv polepszających wizualną jakość gier na PS3 mile widziane.
Siedzi mi w głowie jakiś zabobon, przez który mam większe zaufanie do takich marek jak:SONY, PHILIPS,PANASONIC,SAMSUNG, a mniejsze do:SHARP, TOSHIBA, JVC (ale każdy z nich będzie dobry, pod warunkiem, że naprawe będzie porządny)
Prosze więc o podanie mi w jakiejś kolejności konretnych modeli tv (z różnicami dzielącymi je)- a juz ekstra by było jak byłby to ten jeden konkretny- odpowiednich dla mnie.
Z GÓRY BARDZO DZIĘKUJE ZA POMOC I POZDRAWIAM