Jaki tv do ps3?

bananoke

New member
dienekes' shade napisał:
Nim zaczniesz pouczać innych, sam zacznij stosować się do swych rad.

Jeśli ktoś grający, jak należy i oglądający filmy w 1080 p jest "no liferem", to pozostaje Tobie pogratulować rozeznania :rolleyes:
Aha, gratuluję też zakupu ps3 do 21 calowego CRT :eek:k:
po twoich komentarzach w innych tematach z gory stawiedzilem ze nic nowego nie wnosisz - ogranicz spam w moim temacie do minimum (czytaj :wyjdz) to chyba oczywiste ze telewizor musze zakupic wraz z ps3jka
jako iz kupilem ja przedwczoraj telewizor tez bylby na dniach , jadnak szukam jakiejs rozsadnej ceny.

jaroslawp

New member
bananoke napisał:
...Jestem ciekaw czy za ta sume bedzie duza roznica niz na moim 21 calowym rtc ;s
Od tego trzeba było zacząć: 21"crt vs ... coś za 2kzł.
Wspomniany LCD do PS3 (gry + filmy) zapewne będzie cacy. Do sygnału telewizyjnego (zwłaszcza SD) nie wiem, nie widziałem.
Przy wyborze PDP 37" lub 42" PV80 też będzie widoczna różnica i to spora, "in plus" oczywiście. I ładnie "obrabiają" sygnał SD - widziałem.

tha_eastsiddazz

New member
dienekes' shade napisał:
Szczerze? NIE.

Wiem, wiem - jak ktoś nie ma sosu, pociesza się tym co ma i chwali słabe modele. Stąd duże szanse, że w następnych postach ktoś zacznie wypisywać, że owszem, są. Cóż...

Prawda jest taka, że jeśli chcesz w pełni korzystać z ps3 (gry + Blu Ray) szykuj się na dużo większy wydatek.

a prawda jest taka ze postawili by ci tv w tej cenie i jakis drozszy obok zaslonili znaczki nie znal bys cen to powiedzialbys ze roznica jest niewielka, ale twoja podswiadomosc dziala tak ze jeden ma wieksze cyfry w prarametrach od drugiego wieksza cene i twoj mozg juz sobie to przetwarza ze jest lepsze nawet jesli gorszy tv byl by za 1000pln drozszy napisaliby ze ma wiekszy kontrast itd. i powiedzialbys ze jest lepszy,i nie kloc sie bo studiowalem reklame i nie tylko i rozne takie kursy przechodzilem jak to dziala , czlowiek potafi sobie naprawde duzo wkrecic i czasami twoje oko widzi to co wykreuje sie w twojej podswiadomosci , a jesli grasz w gry i patrszysz sie na tv jak facet na piekna kobiete to juz inny problem mysle ze jesli chodzi o tv to albo brac taki albo jakis bardzo drogi, nie kazdy ma "sos" jak to nazwales wiec mysle ze ta toshiba jest ok , a te pisanie o wykorzystaniu ps3 w pelni ze na jedneym tv czarny wyglada tak a na innym tak a tu czerwony jest bardziej czerwoiny itp to wkrecanie samego siebie w obled nie dajcie sie zwariowac
pozdrawiam

bananoke

New member
jaroslawp napisał:
Od tego trzeba było zacząć: 21"crt vs ... coś za 2kzł.
Wspomniany LCD do PS3 (gry + filmy) zapewne będzie cacy. Do sygnału telewizyjnego (zwłaszcza SD) nie wiem, nie widziałem.
Przy wyborze PDP 37" lub 42" PV80 też będzie widoczna różnica i to spora, "in plus" oczywiście. I ładnie "obrabiają" sygnał SD - widziałem.
milo slyszec tyle ze jak wygooglowalem ten model to cena byla dosc rozbierzna od 2.2 do 3.5 czy moglbys podac link do konkretnego odbiornika?
dziekuje za wypowiedz

tha_eastsiddazz napisał:
a prawda jest taka ze postawili by ci tv w tej cenie i jakis drozszy obok zaslonili znaczki nie znal bys cen to powiedzialbys ze roznica jest niewielka, ale twoja podswiadomosc dziala tak ze jeden ma wieksze cyfry w prarametrach od drugiego wieksza cene i twoj mozg juz sobie to przetwarza ze jest lepsze nawet jesli gorszy tv byl by za 1000pln drozszy napisaliby ze ma wiekszy kontrast itd. i powiedzialbys ze jest lepszy,i nie kloc sie bo studiowalem reklame i nie tylko i rozne takie kursy przechodzilem jak to dziala , czlowiek potafi sobie naprawde duzo wkrecic i czasami twoje oko widzi to co wykreuje sie w twojej podswiadomosci , a jesli grasz w gry i patrszysz sie na tv jak facet na piekna kobiete to juz inny problem mysle ze jesli chodzi o tv to albo brac taki albo jakis bardzo drogi, nie kazdy ma "sos" jak to nazwales wiec mysle ze ta toshiba jest ok , a te pisanie o wykorzystaniu ps3 w pelni ze na jedneym tv czarny wyglada tak a na innym tak a tu czerwony jest bardziej czerwoiny itp to wkrecanie samego siebie w obled nie dajcie sie zwariowac
pozdrawiam
w koncu ktos z glowa pisze - tak samo uwazam
no ale coz niektorzy wiedza lepiej ^^

Ostatnia edycja:

Hopkirk

New member
Royek napisał:
Nie chciałem Plazmy z powodu "mitów" jakie krążą wokół nich, a mianowicie chodzi mi głównie o wypalanie się plazm przy stałych elementach na ekranie wyświetlanych przez dłuższy czas...
Co czyni je gorszymi tv pod konsole i gry. Ostatnio przeczytałem, że niby to jest mit który już nie istnieje...

Czy te wypalanie itp. to naprawdę mit?
To zależy co masz dokładniena myśli. Nie jest mitem fakt sporadycznego utrwalania sie powidoków. Np. przy dłuższym oglądaniu jednego programu zdarza się, że utrwali się "cień" loga stacji.
Różne firmy produkujące plazmy starają się walczyć z tym zjawiskiem i najczęściej można skutecznie usunąć powstały powidok.

Ja jednak do gier wolałbym LCD.

dienekes' shade

New member
Dla odmiany słuszne stwierdzenie z Twojej strony - nie można wnieść nic nowego do tematu, który wałkowany jest na tym forum od dawien dawna :rolleyes: 2K plnów to o wiele za mało, by mówić o dobrym tv.

Miast zakładać kolejny, wypadałoby podłączyć się pod już istniejący i stamtąd czerpać wiedzę. A tak, sam temat jest spamem.

tha_eastsiddazz napisał:
twoja podswiadomosc dziala tak ze jeden ma wieksze cyfry w prarametrach od drugiego wieksza cene i twoj mozg juz sobie to przetwarza ze jest lepsze nawet jesli gorszy tv byl by za 1000pln drozszy napisaliby ze ma wiekszy kontrast itd. i powiedzialbys ze jest lepszy,i nie kloc sie bo studiowalem reklame

Hmm, to jak wytłumaczysz, że jedne z najdroższych tv jakie oglądałem, wypadły w moich oczach (mimo wiedzy o niebotycznych parametrach i cenach) znacznie słabiej niż średnia półka cenowa, czyli 7-8K?

Rozumiem, że Twoje wykształcenie gwarantuje nieomylne sądy i "zawsze rację" :rolleyes:

Ostatnia edycja:

bananoke

New member
dienekes' shade napisał:
Dla odmiany słuszne stwierdzenie z Twojej strony - nie można wnieść nic nowego do tematu, który wałkowany jest na tym forum od dawien dawna :rolleyes: 2K plnów to o wiele za mało, by mówić o dobrym tv.
znawca ?:hmm:

Miast zakładać kolejny, wypadałoby podłączyć się pod już istniejący i stamtąd czerpać wiedzę. A tak, sam temat jest spamem.

juz Ci mowilem przestan spamowac- jesli temat Ci sie nie podoba napisz do admina niech zamknie.

co do topicu to jeszcze raz bym prosil o link do konkretnego modelu wraz z cena , z gory dziekuje

dienekes' shade

New member
No popatrz, odpowiadasz na pytanie zadane przez OP, chcesz pomóc, co by kasy nie wtopił w jakiś marny tv, a po oczach dostajesz reklamą i spamem :mrgreen:

tha_eastsiddazz

New member
dienekes' shade napisał:
Rozumiem, że Twoje wykształcenie gwarantuje nieomylne sądy i "zawsze rację" :rolleyes:
ah ta uszczypliwosc , sorry ale nie bardzo lubie wdawac sie w klotnie i lapanie za slowka , co zabawniejsze na forum mozna zacytowac częsc czyjejs wypowiedzi i dopisac swoje , i mam prosbe nie dopowiadaj i nie nie rob nadinterpretacji bo po co? zreszta po co zasmiecac forum drobnymi sprzeczkami ktore do niczego nie porwadza...

rozmowa tu o tv , ja niestety nie obracam wielkimi sumami jak narazie , nie korzystam z tv z 7000pln , wiadomo ze czlowiek chcialby wszystko jak najlepsze , z twoich wypowiedzi mozna wywnioskowac ze zalozyciel tematu nie powinien kupowac tv za 2k bo wyrzuci pieniadze w bloto?
to nie tak.......

zreszta nie ma co tu dyskutowac bo dzieci z gimnazjum dostaly kase od mamy i kozacza na forum , smierdzi tu bananowcami ,, dorosnijcie
pozdrawiam

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
OP - Original Poster

Może nie tyle uszczypliwość, co odpowiedź na kategoryczny sąd pt "nie kłóć się, ja mam rację", a, jak napisałem, ogólne założenie, które przedstawiłeś (i które pewnie najczęściej się sprawdza) nie koniecznie znajduje zastosowanie w moim przypadku. Stąd pokusiłem się o małą "kłótnię". Wiesz, gdyby nie poboczna polemika to forum by umarło ;) Nie żyw przeto urazy.

Tak, uważam, że na tv za 2 K ps3 nie rozwinie skrzydeł. Może to kwestia mojego podejścia do tej materii - nie uznaję półśrodków i wiem, że telewizorek za 2.000 zł nie da tego samego efektu, co sprzęt za 8.000 zł.

Wiem, co piszę, sam przeszedłem ponad 1,5 roku temu drogę od wyboru telewizora za 4K do, cóż, zdecydowanie... innego.

Aha, nie oceniaj wieku i zasobności portfela (źródeł dochodu) ludzi, gdy nie masz o nich, choćby, bladego pojęcia.

Ostatnia edycja:

dienekes' shade

New member
LG? Poważnie? Nie wiem, jak z awaryjnością tego modelu - warto, o ile ktoś się nań zdecyduje, wybadać tę kwestię.

Ilekroć przechodzę obok punktu serwisowego w Saturnie (Arkadia), najwięcej pudełek nosi logo LG i zawiera wadliwe telewizory. Może to inne modele, ale...

coiler

New member
Jak już ktoś napisał do 2 tyś najlepszy będzie 37pv80-42pv80. Testowałem sony 32w4000 i panasonica 37tx85, ale sporo tańsza od nich plazma bardziej mi odpowiada (wcześniej myślałem że nigdy plazmy nie kupie...).

hazbi

New member
Dobry TV za 2,1k to 42pv80 i za tą cene nic lepszego nei dostaniesz. Pół roku szukałem tv i dużo ich porównywałem w różnych warunkach. Brałem pod uwagę 4280xa, x3500, 42pv80, 42py80. Mając kase na wszytkie z powyższych, wybrałem 42pv80 bo nie widziałem aż tak dużej róznicy w obrazie żeby dopłacac do jego konkurentów. Wiem że w bezpośredniej konfronatcji jakieś tam róznice są ale przy dynamicznych grach nie sposób tego dostrzec-> piszę tu o sobie;) .

bananoke

New member
hazbi napisał:
Dobry TV za 2,1k to 42pv80 i za tą cene nic lepszego nei dostaniesz. Pół roku szukałem tv i dużo ich porównywałem w różnych warunkach. Brałem pod uwagę 4280xa, x3500, 42pv80, 42py80. Mając kase na wszytkie z powyższych, wybrałem 42pv80 bo nie widziałem aż tak dużej róznicy w obrazie żeby dopłacac do jego konkurentów. Wiem że w bezpośredniej konfronatcji jakieś tam róznice są ale przy dynamicznych grach nie sposób tego dostrzec-> piszę tu o sobie;) .
takich odpowiedzi szukalem , dziekuje :) na pewno wezne to pod uwage

Masta_J

Active member
Bez reklam
W takiej cenie nie bardzo idzie już dostać ten TV.
2,3K z przesyłką, coś w tej okolicy.

Pozdrawiam,

Do góry