Jaki TV do garażu 24m2

wojoo

Member
Byłem dzisiaj zobaczyć na żywo C855 w ME, wcześniej nigdy nie miałem okazji. Pierwsze wrażenie bardzo negatywne... wygląda jak jakiś jeden z tańszych tv, obraz który był wyświetlany (caly czas reklamy ME chyba w 720p) wręcz zniechęcał do zakupu. Inne marki typu Sony, LG czy Samsung miały wyświetlany specjalnie przygotowany material. Każdy tv nawet połowę tańszy lepiej wyświetlał od TCL, kolory mial jakies wyblakłe (na wystawie byly 65 i 75" i w obu to samo). Niestety w testach mieli racje, że przy niewielkim kącie obraz traci na jakosci a dodatkowo matryca jest bardzo mocno świecąca i wszystko się w niej odbija (to już Oled C4 który był obok lepiej sobie z tym radzi) Muszę gdzieś indziej pojechać i zobaczyć raz jeszcze bo na razie to jestem zdegustowany tym tv, do Oleda to nawet nie miał w 10% podejscia
Jako ciekawostkę jeszcze napisze, że na wystawie mieli sonego X85L i pewnie was zaskocze ale różnica na plus dla Sonego była kolosalna ;)

Ostatnia edycja:

wojoo

Member
Ja na żywo widziałem TCL c855 65' i było OK - w media expert - jakieś demo sklepowe wyświetlał, nawet nagrałem film jak to wygląda
Dlatego nie skreślam tego TV... muszę raz jeszcze go zobaczyć w innym miejscu. Niestety tak czy siak jestem zawiedziony jak mocno odbija wszystko w pomieszczeniu oraz jak ma wąskie kąty patrzenia

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Witam
Są dostępne od ręki TCL 85X11 - specjalna cena dla członków forum z pełnym pakietem :
  • Kalibracja profesjonalna gratis
  • Aktualizacja
  • Sprawdzenie
  • Montaż
  • Dostawa naszym transportem.

Możesz zamówić prezentację w domu odpłatnie zarówno 85X11 jak i 85C855 - jak przed pandemią działaliśmy
Jeśli kupujesz to nie płacisz za pokaz..

wojoo

Member
Witam
Są dostępne od ręki TCL 85X11 - specjalna cena dla członków forum z pełnym pakietem :
  • Kalibracja profesjonalna gratis
  • Aktualizacja
  • Sprawdzenie
  • Montaż
  • Dostawa naszym transportem.

Możesz zamówić prezentację w domu odpłatnie zarówno 85X11 jak i 85C855 - jak przed pandemią działaliśmy
Jeśli kupujesz to nie płacisz za pokaz..
Jaka cena dla członków 85x11? duża różnica względem c855?
Gdybym jednak się nie zdecydował finalnie to jaki jest koszt takiej prezentacji?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wysłałem Ci wszystko na PW.
Teraz na C855 jest cashback dodatkowo z TCL Polska nawet do 1400 zł

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
X11 nie jest w żadnym zastępstwie.
To nowa technologia.

C855 - za trzy miesiące....

phoenix_me

Active member
Ja zaptyam o coś innego...
QM6K
QM7K
Jakie modele w Europie będą odpowiadały tym powyższym? Czy w ogóle będą ich odpowiedniki?

wojoo

Member
Szanowni, czy patrząc z tej perspektywy w przypadku C855 nie będzie już obraz płowiał i przyciemniał jak spojrzymy w prawy górny róg?
W testach np wybierz,tv opisują, że wystarczy kilka stopni w bok i jakość obrazu bardzo spada

93223c3388ce3.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry