Oczywiście decyzja co do wyboru sygnału będzie Twoja ale.. Ja od co najmniej 10 lat mam n-ke (talerz 80 cm + porządny konwerter) . Ostatnio chciałem poeksperymentować a ,że net ciągnę z upc uprosiłem przedstawiciela i przysłał mi montera z dwoma dekoderami ( na próbę ,żeby zyskać nowego klienta, tym bardziej ,że niedługo kończy mi się kontrakt z n-ka) Jeden dekoder to był chyba zwykły mediabox a drugi to reklamowany horizon z twardym dyskiem. Monter piał nad tym horizonem jakby miał robić wszystko, dosłownie

. Chwalić mojaą przezorność bo kosztowało mnie to tylko dwa dobre browarki - że ja tego cuda nie wziąłem przez głupotę. Obraz z jednego i drugiego dekodera był wyraźnie, powtarzam , wyraźnie gorszy od tego z satelity. Dodatkowo ten wszystko mający horizon już po 40 minutach bawienia się zaczął zaliczać zwiechy. Jak na produkt premium to lekka przesada. Nie mówię ,że wifi premiumbox z n-ki to ideał. O nie, daleko mu do tego , też ma wady ale obraz z niego był duuuuzo lepszy. Dla mnie to podstawa .
To tak pod Twoja ewentualna rozwagę