Jaki TV 55" do 5,5 tyś zł

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Na tym forum czytałem,że modele samunga z serii h mają problem z kurzem, a mimo to ktoś mi go polecił. Ktoś to może zweryfikować w przypadku samsung ue55h6400 ?

Mam Samsunga z serii H i nie występuje tutaj żaden problem z kurzem. Mój wspólnik również posiada ten TV, kupiony zaraz po polskiej premierze i ani śladu kurzu.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie do 5500 zł masz extra modele:
- Sony 55X8509
- Philips 55PUS7600
- Philips 55PUS6561
- Sharp 55XUF8772
- Samsung ale 55JU7000
- TCL 55S7906

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No proszę Cię - przecież nie ma takich matryc na świecie , to tylko bełkot marketingowy.

Widzim

New member
Witam. Moje zdanie po dzisiejszych testach. Używając tej animacji https://www.youtube.com/watch?v=Tsv4uVC7YZ0
samsung ue55H6400 spisał się źle-smużyło, podobnie jak samsung ue48ju7000, natomiast sony kd-55x8505C oraz kd-55x8508c bardzo dobrze poradził sobie.
Do "kolegi Seizo" Sprawdziłem na samsungu ue48ju7000 plik samsung_colorful_food_uhd.mkv którego nie udało mi się poprzednio odtworzyć na samsungu ue55JU7000 i tu wszystko działało jak się patrzy.
Kolejnie użyłem
https://www.youtube.com/watch?v=WAPZxbRrZ2M&feature=youtu.be
gdzie najlepszy obraz był w telewizorach UHD. W samsungu ue55H6400 nie za specjalnie wyglądało to(detale).
Płynność działania na plus w samsungu 48JU7000 oraz Sony. Co ciekawe jak już byłem w sklepie to podpiąłem pendriva pod jakiś nowy model Sonego za 9999 zł i tam dość długo wczytywał się materiał tzn podglądowe miniatury nim wyskoczyły to trwało z 15 sekund.
Również obejrzałem to
https://www.youtube.com/watch?v=Pl2xYABJ3q0&feature=youtu.be
myślę że samsung ue48JU7000 i sony KD-55X8505C porównywalnie. Jednak bardziej jestem skłonny do Sony.
Obecnia zastanawiam się nad Sony KD-55X8505C, jednak sporo negatywnych komentarzy widzę, jednak wiem,że część z nich została napisana przed aktualizacjami, więc może ktoś wypowie się na temat tego tv.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Wg mnie dla Twoich potrzeb Sony lepiej spełni oczekiwania.
Jaki sygnał będziesz miał podłączony ?

Widzim

New member
Wg mnie dla Twoich potrzeb Sony lepiej spełni oczekiwania.
Jaki sygnał będziesz miał podłączony ?

Zwykłą antenę naziemną na sam początek. Później w zależności od oferty UPC lub satelitę. Więcej filmów oglądam obecnie za pomocą laptopa podpiętego pod tv(cda.pl i co ściągnę to oglądam)

goliat8

New member
Panowie czyli za 3-4tys nic ciekawego się nie kupi??
W pierwszej chwili byłem poważnie zainteresowany philipsem 55pus7600 ale czytając na forum opinie na temat tego tv to zwątpiłem moim zdaniem szkoda jady zeby się pozniej denerwować

Widzim

New member
Dzisiaj również oglądałem model Sony KD-55W808C. Ku mojemu zdziwieniu z ten telewizor FHD poradził sobie lepiej niż Samsung ue48Ju7000 z testem https://www.youtube.com/watch?v=Tsv4uVC7YZ0. Reszta wyglądał dość wystarczająco,żeby przekonać mnie do przemyślenia tegoż modelu z media expert. Nie jestem tu zwolennikiem żadnej marki,ale Sony zrobił na mnie dobre wrażenie, jednak jak to się ma do negatywnych komentarzy,który pełno na ceneo m.in

AWGUST72

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zwykłą antenę naziemną na sam początek. Później w zależności od oferty UPC lub satelitę. Więcej filmów oglądam obecnie za pomocą laptopa podpiętego pod tv(cda.pl i co ściągnę to oglądam)

Oczywiście decyzja co do wyboru sygnału będzie Twoja ale.. Ja od co najmniej 10 lat mam n-ke (talerz 80 cm + porządny konwerter) . Ostatnio chciałem poeksperymentować a ,że net ciągnę z upc uprosiłem przedstawiciela i przysłał mi montera z dwoma dekoderami ( na próbę ,żeby zyskać nowego klienta, tym bardziej ,że niedługo kończy mi się kontrakt z n-ka) Jeden dekoder to był chyba zwykły mediabox a drugi to reklamowany horizon z twardym dyskiem. Monter piał nad tym horizonem jakby miał robić wszystko, dosłownie;). Chwalić mojaą przezorność bo kosztowało mnie to tylko dwa dobre browarki - że ja tego cuda nie wziąłem przez głupotę. Obraz z jednego i drugiego dekodera był wyraźnie, powtarzam , wyraźnie gorszy od tego z satelity. Dodatkowo ten wszystko mający horizon już po 40 minutach bawienia się zaczął zaliczać zwiechy. Jak na produkt premium to lekka przesada. Nie mówię ,że wifi premiumbox z n-ki to ideał. O nie, daleko mu do tego , też ma wady ale obraz z niego był duuuuzo lepszy. Dla mnie to podstawa .
To tak pod Twoja ewentualna rozwagę

Widzim

New member
Oczywiście decyzja co do wyboru sygnału będzie Twoja ale.. Ja od co najmniej 10 lat mam n-ke (talerz 80 cm + porządny konwerter) . Ostatnio chciałem poeksperymentować a ,że net ciągnę z upc uprosiłem przedstawiciela i przysłał mi montera z dwoma dekoderami ( na próbę ,żeby zyskać nowego klienta, tym bardziej ,że niedługo kończy mi się kontrakt z n-ka) Jeden dekoder to był chyba zwykły mediabox a drugi to reklamowany horizon z twardym dyskiem. Monter piał nad tym horizonem jakby miał robić wszystko, dosłownie;). Chwalić mojaą przezorność bo kosztowało mnie to tylko dwa dobre browarki - że ja tego cuda nie wziąłem przez głupotę. Obraz z jednego i drugiego dekodera był wyraźnie, powtarzam , wyraźnie gorszy od tego z satelity. Dodatkowo ten wszystko mający horizon już po 40 minutach bawienia się zaczął zaliczać zwiechy. Jak na produkt premium to lekka przesada. Nie mówię ,że wifi premiumbox z n-ki to ideał. O nie, daleko mu do tego , też ma wady ale obraz z niego był duuuuzo lepszy. Dla mnie to podstawa .
To tak pod Twoja ewentualna rozwagę

Dzięki. Oczywiście biorę to pod uwagę. podobnie jak internet z oferty upc,ale wolę po światłowodzie, więc upc zbędne :)

Seizo

Active member
Bez reklam
Nie jestem tu zwolennikiem żadnej marki,ale Sony zrobił na mnie dobre wrażenie, jednak jak to się ma do negatywnych komentarzy,który pełno na ceneo m.in
Te wszystkie negatywne komentarze o Sony i stabilności działania Androida to w większość 2-3Q 2015 roku. Pytanie czy jest sens płacić ponad 4k za 55" telewizor FHD. Zobacz jeszcze Samsunga J6200, który również posiada 120 Hz matrycę a jest o kilkaset złotych tańszy.

Ostatnia edycja:

rafcio76r

New member
Bez reklam
Dzisiaj również oglądałem model Sony KD-55W808C. Ku mojemu zdziwieniu z ten telewizor FHD poradził sobie lepiej niż Samsung ue48Ju7000 z testem https://www.youtube.com/watch?v=Tsv4uVC7YZ0. Reszta wyglądał dość wystarczająco,żeby przekonać mnie do przemyślenia tegoż modelu z media expert. Nie jestem tu zwolennikiem żadnej marki,ale Sony zrobił na mnie dobre wrażenie, jednak jak to się ma do negatywnych komentarzy,który pełno na ceneo m.in

Nie ma i nie będzie TV idealnych. Każda marka i model ma swoje wady i zalety. Generalnie Soniaki najlepiej radzą sobie z zachowaniem płynności ruchu. Sony na tym polu wyprzedza Samsunga. Za to Samsung jest lepszy multimedialnie, ma stabilniejszy system i w mojej ocenie taki JU7000 daje lepszy obraz niż X8505C. Także coś za coś.

Do góry