Jaki TV 55" do 5,5 tyś zł

rafcio76r

New member
Bez reklam
Dla niektórych ekrany zakrzywione są nie do zaakceptowania, a JS8500 jest niestety zakrzywiony. Model płaski JS8000 nie miał oficjalnej dystrybucji na Polskę. Na szczęście wkrótce pojawią się nowe płaskie modele z serii KS7000 i KS8000 i zobaczymy na co je stać.
Miałem okazję kupić w promocji TV Samsunga 55" JS9000 za 6 799 zł, ale nie zrobiłem tego tylko dlatego, że zakrzywiony ekran mnie skutecznie odrzuca. Jak dla mnie TV musi być płaski i koniec. Każdy ma oczywiście inne preferencje.

Pakolo

Well-known member
Bez reklam
Jak dla mnie nie ma różnicy pomiędzy zakrzywionym a płaskim, choć osobiście przytuliłbym UE65JS9000. Jak wracam od rodziców to nie chcę mi się nawet patrzeć na mojego UE48H6400:D

Widzim

New member
Nie działał na samsungu ue55ju7000 a działał na samsungu js oraz na sony

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:

rafcio76r

New member
Bez reklam
Jak dla mnie nie ma różnicy pomiędzy zakrzywionym a płaskim, choć osobiście przytuliłbym UE65JS9000. Jak wracam od rodziców to nie chcę mi się nawet patrzeć na mojego UE48H6400:D

Najważniejsze jest zadowolenie:) Tobie zakrzywiony pasuje, więc taki możesz śmiało kupować. Ja kilka razy sprawdzałem w sklepach i zdecydowanie wolę płaski :)

rafcio76r

New member
Bez reklam
Oby się pojawiły. JS8000 też niewiedzieć czemu ominął nasz kraj szerokim łukiem.

Dwa sklepy w Łodzi oferują JS8000 pisząc o 2-letniej polskiej gwarancji. Swego czasu dzwoniłem na infolinię Samsung Polska i warunkiem do uznania przez nich gwarancji jest zakup TV, który miał w Polsce oficjalną dystrybucję. Fakt, że TV był w dystrybucji na Europę Zach. nie ma dla Samsung Polska żadnego znaczenia. Jednym słowem ww. sprzedawcy lecą sobie w kulki wprowadzając w błąd nieświadomych klientów.
Co ciekawe LG w takim przypadku nie robi żadnych problemów. Model LG 55" UF860V nie miał w Polsce oficjalnej dystrybucji (dali go na Europę Zach.) z wyjątkiem wersji 65". W omawianej sytuacji LG nie robi żadnego problemu, a Samsung daje ciała :p

Seizo

Active member
Bez reklam
Moim zdaniem niewprowadzenie tego telewizora oficjalnie na polski rynek był dużym błędem ze strony Samsunga. Zakładam, że sprzedałby się u nas świetnie.

Seizo

Active member
Bez reklam
Ja również ale gdyby jeszcze kosztował z 8 tysięcy :p

Nie działał na samsungu ue55ju7000 a działał na samsungu js oraz na sony

Wysłane z mojego Lenovo A806 przy użyciu Tapatalka
Dziwne, jaki format pliku?

Widzim

New member
mkv powinien odtworzyć bez problemu. Nie wiem dlaczego miał z tym problem.

Też nie mam pojęcia dlaczego. Wczytywał i nie wczytał.
Ogólnie matryca też przy teście szybko latającego kwadratu białego na czernym tle też nie spodobała mi się(https://www.youtube.com/watch?v=Tsv4uVC7YZ0&feature=youtu.be). Jakby coś przycięło i jakiś taki pasek uwidziałem. Przetestuję dziś ten sam model w mm jeśli pozwolą i napiszę. Możliwe,że ten w saturnie już był "wyheblowany"Jeśli macie jakieś materiały do testowania to poproszę.
Sam korzystałem z https://www.youtube.com/watch?v=A4KYoQKAnoE
i bardzo płynnie działało na ju7000 jaki sony

goliat8

New member
Wybaczcie podkleje się pod temat
Witam jestem nowy na forum i mam pytanko do fachowcow!!
Sprzedałem stara plazme Panasonica tx-p46vt20i chce cos kupic w granicach 4-5tys 55cali.
znalazłem Panasonica tx55cx750 ale ma duzo wad nastepnie philips 55pus7600 ale tu tez głosno o tym modelu (wywalic 6tys i wkurzac sie ze raz to nie działa a to sie wiesza to nie na moje nerwy swoja droga jak mozna cos sprzedawac i nie działaja wszystkie funkcjie
Wiec sobie mysle ze moze lepiej zjechac z ceny bo idealu sie nie kupi a przynajmnie mnie bedzie bolało.
Prosze o pomoc bo jak wywale 5tys na tv i bedzie gorszy od starej dobrej plazmy to kobita mnie spakuje

Widzim

New member
Mnie chłopaki polecili
-samsung 55h6400(na allegro najtaniej)
-samsung 55ju7000
-Sony 55X8505C / X8508C / X8509C( na allegro z 5letnią gwarancją)
-samsung 55j6200
Najlepiej samemu zobaczyć na własne oczy

RHJG

New member
Bez reklam
Witam jest na to prosta rada... Idź do sklepu niech kobieta sama wybierze ! Kolego@Seizo Samsung KS8000 teoretycznie (parametry) jest dużo lepszy od JS8000 jeżeli się potwierdzi w testach a sądzę,że tak,to będzie bardzo ciekawa oferta...

Widzim

New member
Witam jest na to prosta rada... Idź do sklepu niech kobieta sama wybierze !

Ja dzisiaj tak zrobię, bo grunt to wspólny wybór i nie ma na kogo zrzucić winy jak się nie będzie podobać coś. Nam się nie pali, więc ja jeżdżę oglądam samemu,a później żonę zapraszam do współpracy,żeby wiedzieć co pokazać i gdzie.

goliat8

New member
Dla mojej zony to nie ma różnicy wiec jest to na mojej głowie oczywiście jak jest Ok to super a jak nie to znowu kupiłeś badziew:-(
Jedyny ratunek to te forum:p

Widzim

New member
Na tym forum czytałem,że modele samunga z serii h mają problem z kurzem, a mimo to ktoś mi go polecił. Ktoś to może zweryfikować w przypadku samsung ue55h6400 ?

goliat8

New member
Czy w obecnych czasach jest jakiś model tv bez wad?
Czy tylko masówki robione na 2 lata:blagam:
Kolega mi proponował samsunga ten wiadomo kurz i Sony tam znowu problem z Androidem
Co brać :banned:

Do góry