Jaki telewizor do 300zł? 55-65 (Media Markt)

Michal1878

New member
Witam. Zanoszę się z zamiarem kupna telewizora. Niestety, a może i stety muszę go kupić w Media Markt ponieważ, tam muszę wykorzytać bon podarunkowy, który dostanę za mój aktualny telewizor Samsung J6200 50cali, gdyż wartość naprawy przekracza wartość telewizora i zaproponowali mi bon podarunkowy. Dlatego też chce dołożyć do bonu pieniążki i kupić coś w Media Markt.

Co do wytycznych telewizora:
-kwota maks 3 tyś
-55-65cali
-nie jestem kinomaniakiem, ale oglądam netflixa, YT, czasami jakieś filmy i często mecze piłki nożnej. Czasami zdarza się zagrać na ps4
-telewizor użytkowany w dzień i noc
-bardziej skłaniał bym się do marki Samsung, Sony, LG, ale nie mówię NIE innym markom o ile warto wziąć je pod uwagę

Z góry dziękuje za pomoc :)

P.S.

Na chwile obecną zastanawiam się nad UE65TU8502U i jego mniejszym bratem UE55TU8502U, tylko czy warto?

Ostatnia edycja:

Michal1878

New member
Przepraszam za post pod postem

Na chwilę obecną te modele biorę pod uwagę

SAMSUNG UE65TU8502U
SAMSUNG UE55TU8502U
LG 55NANO803NA
PANASONIC TX-58GX830E
PHILIPS 65PUS6754/12

Mogę prosić o opinię, który warto kupić? Z góry dziękuje :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
DO Twoich potrzeb :
- TCL 65EC780
- Philips 65PUS6705
- TCL 65 EP680
- Sharp 65BL2
- TCL 65C715
- LG 65UN74003

Michal1878

New member
W tytule się pomyliłem i nie dopisałem jednego zero. Właśnie zdałem sobie sprawę, że do 3 tyś złoty to 65 nie ma co kupywać. Lepiej wziąć porządny TV 55. Tylko jaki? "Skazany" jestem tylko na media markt bo tam mam do wykorzystania kartę podarunkowa. Gościu wczoraj mi zaproponował samsung qe55q64tau. Warto kupić czy lepiej wziąć co innego do 3 tys złoty. Tak na dobrą sprawę, warto czekać do stycznia na jakieś obniżki?

SDman

Banned
Obecnie masz Samsunga qe55q77tau jak pokombinujesz możesz go mieć za ~3k.
To inna bajka do tego co Ci proponowano i ciężko coś innego równie dobrego
w tej cenie znaleźć.
Przełknąć trzeba jak w każdym Samsungu brak Dolby Vision.

Kurakaodr

Member
Zanoszę się z zamiarem kupna telewizora.

Koniecznie model z Android TV, szeroko rozumiany świat multimediów stanie otworem
k04211.gif

SDman

Banned
No tak Samsung has stopped supporting DTS for all TV models since 2018.
Na temat kina, dźwięku nigdy się nie wypowiadam bo dla mnie tylko dobre stereo się liczy, daje prawdziwą radość.

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Samsunga raczej sobie odpuścić, bo producent "olewa" Polaków i oferuje im wersję HbbTV 1.0 z uwaga 2010 roku, i przez to nie działa kanał Polsat News poprzez HbbTV. Inni producenci potrafią jakoś zaoferować Polakom aktualne wersje 2.0.1 lub 2.0.2
Dodam że od 1 stycznia wymaganą wersją w telewizorach będzie minimum HbbTV 2.0.1 według rozporządzenia Ministerstwa Cyfryzacji.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W Mm powinni mieć wszystkie modele telewizorów które podałem.
To najlepsze modele w klasie cenowej.
No chyba, że masz jednak więcej kasy... ?

SDman

Banned
Moim zdaniem jego największym konkurentem jest Samsung UE65TU8502U.
Ma stabilny i bardzo szybki system Tizen, dobrą płynność, unikatowy tryb Ambient mode (poniżej 40W wyświetla galerię zdjęć lub własne tematy).
To co jest bardzo ważne jeśli ktoś ogląda dużo kanałów TV (DVB-T, DVB-C) bardzo dobre skalowanie za sprawą procesora Crystal 4K.
Materiały 1080i /50hz są jak 4K.

Wady: brak Dolby Vision, brak wsparcia DivX.

Ostatnia edycja:

Michal1878

New member
No właśnie zastanawiam się nad tymi dwoma. Wady w UE65TU8502U jak podałeś nie przeszkadzają mi. Co do sharpa to androidzie, który slyszalem, że lubi się wieszać.

Tylko czy nie lepiej wziąć QE55Q64TAU od UE65TU8502U? Jeśli chodzi o obraz to UE65TU8502U dla mnie jest gites

SDman

Banned
Musisz odpowiedzieć sobie co będziesz głownie oglądał jeśli więcej treści 4K
65" kusi bardzo.
Przy większości zwykłej TV spokojnie można brać 55", a QE55Q64TAU daje większą paletę barw i lepszą jasność (HDR więcej efektu -wow).
Ma również jeszcze lepszy procesor obrazu.

Do góry