Jaki telewizor do 300zł? 55-65 (Media Markt)

SDman

Banned
Dodam , że jak zapiszesz się do klubu możesz mieć 40zł w kieszeni i na zwrot nawet 45dni.
Kupić możesz stacjonarnie. Też to działa.

Kurakaodr

Member

Właśnie, miej już tego Philipsa i daj żyć
a0652.gif

Michal1878

New member
Skoro dla Ciebie jest zbędne, to nie rozumiem po co klepiesz w klawiaturę i umieszczasz wypowiedzi.

Szanuje każdą wypowiedź tutaj, nawet Twoją, ale jak dla jeśli coś jest zbędne to tego nie komentuje i już

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Nie ma się nad czym zastanawiać tylko brać Philipsa,trochę się naczytałem o nim bo sam o nim myślę i to jest lepszy telewizor od tego samsunga ale trzeba kalibracji by miał piękny obraz więc weź go od kikiego a jak nie da rady to kalibrację od niego ale musisz być niebieski

Petru23

Banned
Chętnie bym wziął od kikiego, ale chce wykorzystać kartę podarunkową

Wysyła mi wtedy ustawienia. Ile kosztuje kalibracja?

Zastanów się nad kalibracja na podstawie przesłanych ustawień. Każda matryca świeci inaczej w zależności od egz.
Chcesz mieć fest obraz to weź coś co ma odwzorowanie kolorów na wysokim poziomie bez pseudo kalibracji. I tak zaleca się oglądać w trybie film w takim przypadku z kella korekta pod siebie samego. Przeczytaj dowolna recenzje dowolnego tv na geex, masz tam to ładnie wyjaśnione. Poszukaj recenzji tv, które masz w zasięgu w mm i wybierz ren z najlepszym obrazem. I to bez kali rajci.

Zastanów w znaczeniu, czy to ma jakikolwiek sens. Bo IMO nie ma. Równie dobrze inny użytkownik może przysłać Ci swoje ustawienia obrazu.

Ostatnia edycja:

Michal1878

New member
Dziękuję za odpowiedź :)

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie odświeżania. Podczas oglądania dynamicznych akcji filmu i sportu przy odświeżaniu 50Hz będzie bardzo widoczne np rozmazywanie obrazu bądź smugi?

Petru23

Banned
Dziękuję za odpowiedź :)

Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie odświeżania. Podczas oglądania dynamicznych akcji filmu i sportu przy odświeżaniu 50Hz będzie bardzo widoczne np rozmazywanie obrazu bądź smugi?

Gorsze będzie migotanie w większym lub mniejszym stopniu. Ciężko powiedzieć jak to odbierzesz bo każdy ma inną percepcję. Jednemu będzie przeszkadzało odświeżanie innemu już nie. I nie tylko w sporcie ale w każdej scenie z ruchem.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
nie kupisz telewizor 120hz za takie pieniądze więc sprawdź sobie 58 cali jak tego Philipsa 58pus8535 czy Panasonic 58gx830 lepszych do tej kwoty nie kupisz i z tego co pamiętam to oba są dostępne w Media Markt.Philips może być droższy o 200zł.Jeśli nie chcesz dokładać to bierz Panasonica

Ostatnia edycja:

j@j

Member
Ja jestem w trakcie używania tego panasonica tylko 810e,ale to to samo seria gx800,filmy wieczorem ciemne sceny widać jasną poświatę(czy jak tam to się zwie)w sporcie nie dobrze ogólnie jakieś dziwny obraz nawet filmy z yt w 4k,takie nienaturalne,ale przyznam że dźwięk ma naprawdę zaj....y

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
niestety ale na krawędziówkach się to zdarza że wieczorem widać poświaty ale nie każdy model tak ma ale do tej kwoty naprawdę trudno kupić coś sensownego.Można poszukać jakiegoś tańszego Philipsa 58 typu pus7555.Nie ma telewizora idealnego po za OLED-em jeśli chodzi o podświetlenie

Petru23

Banned
nie kupisz telewizor 120hz za takie pieniądze więc sprawdź sobie 58 cali jak tego Philipsa 58pus8535 czy Panasonic 58gx830 lepszych do tej kwoty nie kupisz i z tego co pamiętam to oba są dostępne w Media Markt.Philips może być droższy o 200zł.Jeśli nie chcesz dokładać to bierz Panasonica

Kupi. Sony 49XH8505 ale to będzie małe w porównaniu do 58".
Mnie zastanawia jedno. Jeśli dostał kartę zamiast zwrotu gotówki, to w przypadku braku towaru, który może zastąpić zwrócony sprzęt powinien mieć możliwość śpię jedzenia tego bonu. Trzeba by doczytać regulamin mm.
Ja takie bony spieniezalem przy kasie zagadując innego klienta. Nawet kilkutysięczne bony.
Wtedy nie jesteś ograniczony do oferty MM
Mozesz jeszcze się np wstrzymać, ew pod koniec ważności bonu wziąć cokolwiek i znów zwrócić aby wstrzelić się w jakąś promocje typu Black Friday czy jakieś świąteczne oferty.
I celowlabym wlasnie w Sony.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
ale on nie chce 49 cali tylko 55-65..chyba że zejdzie z oczekiwań do 49 cali.Musi pogadać z pracownikami i sprawdzić tv na miejscu w MM czy nie ma problemów z podświetleniem inaczej każdy telewizor to loteria

Ostatnia edycja:

j@j

Member
Najlepiej zamówić przez neta i odbiór w sklepie ja tak zrobiłem i samsung q77 już zwrócony mam teraz gx810 i w poniedziałek zwracam też do sklepu i wkońcu przyjdzie czas na sony xh90

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
no albo pogadać z pracownikami by sprawdzić go na miejscu wtedy ma pewność że dostanie egzemplarz bez wad bo wiele osób nie chce się bawić w odsyłanie i płacić jeszcze za wysyłkę

Do góry