Jaki sampli wybrać

Leszczu

New member
Dlatego chyba kupię 5007 tez mysle ze nie ma sensu wydawać prawie 80% wiecej za cos co sie nie wykorzysta .

Jutro zamawiam UD5007 podzieleni sie wrażeniami za tydzień jak przyjdzie .

werf

Active member
Bez reklam
Teraz 2 hdmi już faktycznie co raz mniej przydatne ale są jeszcze amplitunery które nie przepuszczają 3D

XLR nigdy nie miał być tani

Jeszcze jeden szczegół przetwornik 32 bitowy tam jest to też musisz mieć gdzie wykorzystać

A po tygodniu pomyślisz a mogłem dołożyć

Wysoki model potem łatwiej sprzedać za nie najgorszą kasę

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Dlatego chyba kupię 5007 tez mysle ze nie ma sensu wydawać prawie 80% wiecej za cos co sie nie wykorzysta .

Jutro zamawiam UD5007 podzieleni sie wrażeniami za tydzień jak przyjdzie .

Ud kupujesz tam gdzie ampli? Widziałem że mają 7006 a licytacji może taki sobie sprawisz ?

Leszczu

New member
Co to XLR i. co z tym 32 bit ?

Po drugie 7007 jesto 300 funtów netto droższy od 5007

Więc nie mało co ?

Tak tam gdzie amplituner. Jest 7006 ?

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Co to XLR i. co z tym 32 bit ?

Zbalansowane wyjście audio oparte na wtykach XLR C/A przetwarza sygnał cyfrowy na sygnał analogowy 192 khz/32bit a nie 24 bit

Po drugie 7007 jesto 300 funtów netto droższy od 5007

cena jest brutto co daje 3400/1900

Więc nie mało co ?

nie takie małe ale tak to już jest dwa razy droższe w audio nigdy nie jest dwa razy lepsze ale lepsze

Tak tam gdzie amplituner Jest 7006 ?
na pw ci wysłałem

Leszczu

New member
Mam jeszcze pytanie jake kable glosnikowe możecie mi polecić do tego zestawu marantz plus cantony ?

Tak jak kiedyś pisałem miałem wypozyczonekable ale nie pamietam nazwy i naprawde. sprzęt lepiej. grał .

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
tu nie ma zbytniej reguly, tu nie ma jednoznacznych i oczywistych odpowiedzi, nie jest tak prosto jak z kolumnami czy elektronika. Każdy kable z innym systemie zagra inaczej i koniecznie wypożycz do domu, bo w salonie graja inaczej, nawet w podobnej konfiguracji.

Panowie, w moim UD5007 przeszkadzają mi 2 rzeczy:

- jeśli oglądam film z USB i napisy są w osobnym pliku, to ustrojstw nie czyta polskiej czcionki "ś", w ogole jej nie wyświetla, zostaje spacja. Z DVD/BD jest OK.

- nie ma ,albo nie znalazłem, ale instrukcja milczy, opcji podglądu czasu pozostałego do końca filmu. Jest tylko tradycyjnie, czyli ile już minęło

Może to nie multimedialny kombajn i w tym do czego został stworzony spisuje się wyśmienicie, ale czy ktoś spotkał się z takim problemem?
Armanig, a jak jest u Ciebie z UD5005?

Ostatnia edycja:

Leszczu

New member
Pojawił sie problem niebieska tablica. Z napisem

OCHRONA PRZED KOPIOWANIEM HDCP
Amplituner wyłączony .

I niemoge oglądać N tv miał ktoś cs takiego ?

werf

Active member
Bez reklam
Wymień dekoder n-ki bywały takie co miały coś z rypane z oprogramowaniem (głownie z dyskiem 250gb oraz białe)

Czasem na sek dwie i jak tak mam ale działa potem

Ostatnia edycja:

Leszczu

New member
Od wtorku wszystko było ok. Teraz nie moge oglądać :(. Co mam powiedzieć im wcpunkcie Ntv b napewno bedą go podłączyć i u nich moze wszystko bedzie ok?

werf

Active member
Bez reklam
Powiedz że twój dekoder ma konflikt z twoim sprzętem audio video i nie jesteś zainteresowany podłączeniem przez złącze componentowe

Ps spróbuj z aktualizować n-ke

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Pisalem duzo na ten temat, jak znajde watek to Ci wkleje linka.
W skrocie, jezeli chcesz puscic muzyke za pomoca iPada/Iphona, to musisz byc w tej samej sieci, a nastepnie masz ikonke na iUrzadzeniu do AirPlay.
Przykladowo, sciagnij sobie jakis program z radiami internetowymi. Otworz go na iPadzie i tam bedziesz mial ikonke do strumieniowania muzyki na ampli, kliknij ja i uslyszysz dzwiek na sprzecie. Bardzo prosta sprawa i uzyteczna.
Tu masz link, na przykladzie Pioneera, ale takich filmikow jest cala masa:
http://www.youtube.com/watch?v=ST3GduKlXlA

Ostatnia edycja:
Do góry