Jaki sampli wybrać

Leszczu

New member
Witam
Mam pytanie sprzedałem amplituner Denon 4306 i chce kupic cos nowego
Rozważam onkyo 828. Lub 5007
Denon 3313
Cambridge 650r
Cos możecie mi doradzić

NE słucham stereo oglądam N tv HBO. I koncerty na BR
Pozdrawiam

Pawel_Sz85

Klub HDTV.com.pl
VIP
Ja jakie masz kolumny? Jaki budżet? Denon 4306 to była wysoka półka. czemu go sprzedałeś? Brak nowych dekoderów dźwięku? Czy coś w brzmieniu Ci nie odpowiadało?

Leszczu

New member
Sprzedałem bo juz miał 8 lat i brakowało mu nowych dekoderow. dźwięku ktore sa teraz na nowych płytach BR .
Dźwięk mi odpowiadał nie miałem jakiś zastrzeżeń ,kolumny mam niemieckiej firmy CANTON.

Nie chce wydać wiecej niż 4500 zł no chyba ze jakiś sprzęt roczny moge kupic ktory kosztował 7000-9000 tys a teraz ktoś chce sprzedać bo ma zachcianki na cos topowego

werf

Active member
Bez reklam
W Onkyo 07 się nie pchaj stare nierozwojowe 1,3HDMI

Do kina z dużym wykopem może roczna Yamaha 3010 lub 3020 z drugiej reki

3313 to krok do tyłu będzie

lolek126

Well-known member
Bez reklam
A nie lepiej kolego samemu posluchac tego co cie interesuje, a nie to co nam pasuje i tobie sie doardza poprzez pryzmat wlasnie to co ludziom pasuje a nie koniecznie Tobie...

Leszczu

New member
Nigdy nie miałem yamahy a nowa yamaha to ktory model żeby grał lepiej od demona 4306 ?

A ten cambridge nie poleca ktoś ?

Co do posłuchania sprzętu w salonie to byłem ale polecali mi arcama 400 ale cenapowala :/

Po drugie maja inne. Amplitunery niż ja szukam

werf

Active member
Bez reklam
Arcam 400 fajny sprzęcik Ale zaznaczyłeś że nie potrzebujesz do słuchania muzyki a tu się on sprawdza idealnie

z Yamahy modele z 3 z przodu obecnie RX A3020 wymienia się 3030 ale cena na nowy 7-8

To nie jest tak że Yamaha gra lepiej od twojego AV gra inaczej skrajami pasma z dużym rozmachem
Ja osobiście wole Y od Denona

Generalnie AV made in japan są bardziej multimedialne i przyjazne od sprzętów z wyspy

Z nowych masz jeszcze Marantza 7007 teraz jest wysyp po 749 funciaków
dobra cena i możliwości też niczego sobie

Leszczu

New member
Piekne i dobre kolumny. Jednak polaczylbym je z Denonem X4000, ale skoro nie sluchas stereo to Onkyo, ale czterocyforwe ;)

Dziękuje
Widząc ilośc twoich. Postów myśle ze masz racje ,oglądam teraz film z testów w Niemczech tej yamaha 3020 i mam pytanie czy jest gorsza od tego denona czy gorsza ?

Mam pytanie gdzie moge kupic w UK sprzęt przez internet ?

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Z nowych masz jeszcze Marantza 7007 teraz jest wysyp po 749 funciaków
dobra cena i możliwości też niczego sobie
7007 za mniej niz 4K? Oj, robi się ciekawie ;) W Polsce ponizej 6K. Olbrzymia różnica.
Widząc ilośc twoich. Postów myśle ze masz racje ,oglądam teraz film z testów w Niemczech tej yamaha 3020 i mam pytanie czy jest gorsza od tego denona czy gorsza ?Mam pytanie gdzie moge kupic w UK sprzęt przez internet ?
Ilosć postów nie świadczy o wiedzy ;) Od UK to chyba specjalistą jest Werf.
Wiesz, tu nie ma kesti gorsza-lepsza, tylko inna. Niestety nalezy wybrac się na odsluch, to Tobie ma się podobać. Tak już się przyjeło, ze typowo kinowym amplitunerm, natomiast niezbyt muzyklanym jest Onkyo. Oczywiscie generalizuje, bo są rózne modele, jednak do kina są to dobre sprzęty. Twoje kolumny potrzebują mocy.

Ostatnia edycja:

werf

Active member
Bez reklam
Mało tego wyczytałem gdzieś u Angoli że 7007 ma zostać jeszcze rok i ma być oferowane jako zapchaj dziura miedzy 7008 a 6008

werf

Active member
Bez reklam
Dziękuje
Widząc ilośc twoich. Postów myśle ze masz racje ,oglądam teraz film z testów w Niemczech tej yamaha 3020 i mam pytanie czy jest gorsza od tego denona czy gorsza ?

Mam pytanie gdzie moge kupic w UK sprzęt przez internet ?

Zależy co 90 procent sklepów nie wysyła poza wyspę

Dobrze jest mieć jakiś adres na miejscu jak zapłacisz paypalem z Polski a adres do wysyłki UK unieważnią transakcje

Leszczu

New member
Co do muzyki to słucham koncertów z BR i chciałbym zeby dźwięk byłem jak najlepszy ,onkyo kiedyś miałem ale cena była w okolicach 3000 zł w. Porównaniu z denonem to była przepaść ,myśle o jakiejś innej firmie nie chciałbym wracać chyba do onkyo ,ta yamaha mi sie spodobała i ten x4000 sam juz nie wiem :(

werf

Active member
Bez reklam
Yamaha jest fajny sprzęt może odrobinkę odstaje w samym stereo np od Pionka czy Marantza ale nie dotego została wyprodukowana Jej mocna strona to multimedialność i reprodukcja wielokanałowa

Ostatnia edycja:

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jak Cie interesuje cos z uzywek to masz duze pole do popisu, tyle ze nie u nas w Polandi. Trzeba miec kogos za granica, a juz najwieksze perelki mozna wyrwac poprzedzone rozmowa telefoniczna i odbiorem. Tez znam rynek angielski na wylot, wszystkie mozliwe sposoby zakupu, tak juz od kilkunastu lat, mozna wyrwac za psie pieniadze porzadne sprzety. Ostatnio kupilem z calej serii Denona - Wzmak 520+CD 520 +Tuner, za niecale 1000zl, fajnie co? ;) . Wzmak PearlLite za niecale 2000zl, CD PeralLite podobnie (tego nie kupilem, ale moglem w kazdej chwili).

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Przykro mi kolego, ale ja nie zajmuje sie handlem czy posrednictwem. Towary ktore od czasu do czasu kupuje (niekoniecznie zawsze sprzet) to spontaniczne zakupy.
Nie polecam tez osobom niedoswiadczonym takich transakcji gdzie mamy doczynienia z uzywanymi sprzetami, trzeba dobrze znac rynek, panujace zasady (w tym zagrozenia), a wpakowac sie jest bardzo latwo. Nie jest to miejsce na rozstrzasanie tego, ale uczciwie przestrzegam. Nasi Polscy oszusci (na allegro jest ich sporo), to siusiumajtki przy tych z ktorymi mialem stycznosc. Mam konto (nie polskie) od ponad 10lat, widzialem juz cuda, przestrzegalem tez kilka osob przed konkretnymi transakcjami, nie posluchali i potopoli grube pieniadze (nie mam tu na mysli smiesznych 100/200 funtow)
Oczywiscie jak juz dobrze trafisz, to dostaniesz jeszcze karteczke do przesyki z zyczeniami milego uzytkowania, a to sie zdarza raz na kilka transakcji (bardzo mile).
Trzeba tez pamietac o gwarancji, wiadomo ze kupujac u nas mamy pewnosc ze bedzie realizowana na terenie RP. Tam ryzyk, fizyk.
Nie chce dramatyzowac, ale forum czyta sporo osob (a kieruje to do tych mniej swiadomych) ktorzy bardzo latwo sie przypalaja i klikaja bez namyslu.

Do góry