Przykro mi kolego, ale ja nie zajmuje sie handlem czy posrednictwem. Towary ktore od czasu do czasu kupuje (niekoniecznie zawsze sprzet) to spontaniczne zakupy.
Nie polecam tez osobom niedoswiadczonym takich transakcji gdzie mamy doczynienia z uzywanymi sprzetami, trzeba dobrze znac rynek, panujace zasady (w tym zagrozenia), a wpakowac sie jest bardzo latwo. Nie jest to miejsce na rozstrzasanie tego, ale uczciwie przestrzegam. Nasi Polscy oszusci (na allegro jest ich sporo), to siusiumajtki przy tych z ktorymi mialem stycznosc. Mam konto (nie polskie) od ponad 10lat, widzialem juz cuda, przestrzegalem tez kilka osob przed konkretnymi transakcjami, nie posluchali i potopoli grube pieniadze (nie mam tu na mysli smiesznych 100/200 funtow)
Oczywiscie jak juz dobrze trafisz, to dostaniesz jeszcze karteczke do przesyki z zyczeniami milego uzytkowania, a to sie zdarza raz na kilka transakcji (bardzo mile).
Trzeba tez pamietac o gwarancji, wiadomo ze kupujac u nas mamy pewnosc ze bedzie realizowana na terenie RP. Tam ryzyk, fizyk.
Nie chce dramatyzowac, ale forum czyta sporo osob (a kieruje to do tych mniej swiadomych) ktorzy bardzo latwo sie przypalaja i klikaja bez namyslu.