SDman pomińmy już kwestię Sony, a co Ci nie gralo w Panasie BDT 210?, bo sam się nad nim zastanawiam.
SDman pomińmy już kwestię Sony, a co Ci nie gralo w Panasie BDT 210?, bo sam się nad nim zastanawiam.
SDman a widzisz ja zlego slowa na Panasonica nie powiem bo mam juz drugi blu ray z tej firmy i oba nigdy mnie nie zawiodly, zero zaciec, czytaja wszystko co jest w specyfikacji, obraz miod
Ja np. funkcji interenetowych wogole nie uzywam, dla mnie czytnik blu ray ma zapewniac mozliwie najlepsza jakosc obrazu, reszta jest dla mnie zbyteczna a Panasonic akurat w kazdych testach jest chwalony wlasnie za jakosc obrazu.
Krzysiek a czemu chcesz kupic stary model? Ja na twoim miejscu kupilbym blu ray od Onkyo aby miec komplet, ew. Panasonica 330
Piejesz tak o tym "Smarcie" bo to jedyny względny atut Samsunga.
Poza tym co poza tymi serwisami vod jest tam użytecznego ? Nic ?
YT w HD wygląda może nieźle ale pisanie i wyszukiwanie tam czegoś konkretnego to jakiś żart.
Dużo zbędnych wodotrysków i drewniana obsługa.
Wszytko wykonane z taniego błyszczącego plastiku.
Skrajnie nieergonomiczny pilot, trudno nawet "kursory" po ciemku wymacać, ważne że fajnie wygląda.
Konkurencja z Panasonica czy LG to zupełnie inna jakość i lepszy wybór jeżeli ktoś szuka ODTWARZACZA BLU RAY
Sony 790 to był zły odtwarzacz ?
Wymiana Onkyo 809 na samsunga f6500 uzasadniona ?![]()
Widze ze troche sie czasy zmienily. Dla mnie player BR to odtwarzacz plyt.
Wszystkie te dodatki multimedialne sa ok, jak producent w specyfikacji deklaruje ich dzialanie, to tak powinno byc, ale mam wrazenie ze niektorzy upychaja je tylko po to zeby zadowolic (czy tez zachecic) jak najwieksza ilosc klientow.
Gdybym mial kupowac urzadzenie wszystkoczytajace, to na pewno nie kupowalbym drogiego BR, wolalbym dedykowane urzadzenie ktore lyknie wszystko, a sam player BR kupilbym najtanszy, za pare stowek.
Te drozsze playery sa stworzone do odtwarzania plyt BR, cala reszta to dodatki, ale widze ze niektorzy (klienci) chca z nich zrobic wszystkomajace urzadzenia.
Moim zdaniem nie tedy droga.
Dźwięk ma zauważalnie
mocniejszy od Sony.
No stary prosze Cie.. Jesli oba odtwarzacze wysylaly dzwiek w formie bitstram'u to nie ma takiej opcji aby sony gralo gorzej od samsunga. To jest strumien bitow bez zadnej ingerencji odtwarzacza, sadze ze Twoj zachyt nad Samsungiem obajawia sie tez w tym przypadku![]()
Czołem
Przymierzam się do kupna TV.. Od razu chcę również kupić odtwarzacz BD. W przypadku zakupu Panasonica ET/ST60 chciałem kupić Samsunga BD F6500 jako "uzupełnienie" panasa - polecane i chwalone przez SDman'a..
Co polecicie mi do Samsunga F6770? Zakup do 500, MAX 600zł
Poczytaj co to Bitstream, moze wtedy uwierzysz ze dzwiek wysylany w takiej formie jest dokladnie taki sam w kazdym urzadzeniu. Mialem w domu PS3, Pansa BD80, Pionka 140 i teraz DMP210 i w kazdym przypadku dzwiek w formie bitstramu byl taki sam ale spoko rozumiem ze Samsung jako jedyny producent potrafi poprawic brzmienie nie ingerujac w sygnal![]()
SDman HDMI zgodze sie ze jest kiepskim interfejsem do przesylu Audio ale w formie PCM czyli np. muzyka z CD czy USB. Wtedy jitter jest spory bo jak piszesz zegar taktujacy video kiepsko radzi sobie z dzwiekiem.
W przypadku kiedy wykorzystujemy HDMI do kina domowego a wiec do tego do czego zostal stowrzony i wysylamy dzwiek DD DTS(HD) w formie Bitstramu zjawisko jittera nie wystepuje takze roznic brzmieniowych miedzy odtwarzaczami byc nie moze, ale wiem Ty wiesz swoje![]()