Witam
Zostałem poproszony o pomoc przy wyborze odbiornika TV.
LCD 32" do kwoty 1300zł brutto.
Najchętniej z tunerem MPEG-4 i możliwością odtwarzania DIVX przez USB.
Najważniejsza jest jakość obrazu: czerń, skalowanie, smużenie...
Źródło: Mediabox HD w UPC z kilkoma kanałami HD. (Żadnych PS, okazjonalnie PC - proszę nie brać pod uwagę)
Odległość od obiornika ok 2-3m
Z tego, co czytałem nie potrzebny jest full HD przy 32". Pozostaje kwestia skalowania, bo dekoder kablowy Mediabox UPC generuje sygnał HD - byłby downscaling HD-> HD Ready.
Czytałem też,że mimo wszystko lepszy jest odbiornik bez EDGE LED (tj 100% na zimnej katodzie)
Jak dotąd padły następujące propozycje:
( SONY 32EX500 CCFL, HD, MPEG4 ) - nie aktualny/ błędna cena na www. tj~1600zł
Toshiba 32LV833,
Toshiba 32EL833 (HD Ready, LED Edge)
Toshiba 32EV833 (nie wiem czym różni się od powyższych Toshib, ale jest tańszy o 100zł)
LG 32LD350,
LG 32LD465,
Philips 32PFL3606H
LG32LK330 (tani, ale w sklepie obraz wyglądał kiepsko)
Samsung 32UE32D4000 z opcją na D5000 (z bólem).
Oba LED, drugi HD, oba mają tuner MPEG4
Z tego, co czytałem samsungi do low-end i sporo osób odradza mimo podświetlenia LED(czasem ,ze względu o dziwo?).
Będę zobowiązany za pomoc, propozycje, argumentacje. Rozumiem że ograniczenie jest duże, ale niestety to nie mój budżet, więc trzymajmy się proszę ram. Obecny CRT SONY padł definitywnie.
Pozdrawiam
L
Zostałem poproszony o pomoc przy wyborze odbiornika TV.
LCD 32" do kwoty 1300zł brutto.
Najchętniej z tunerem MPEG-4 i możliwością odtwarzania DIVX przez USB.
Najważniejsza jest jakość obrazu: czerń, skalowanie, smużenie...
Źródło: Mediabox HD w UPC z kilkoma kanałami HD. (Żadnych PS, okazjonalnie PC - proszę nie brać pod uwagę)
Odległość od obiornika ok 2-3m
Z tego, co czytałem nie potrzebny jest full HD przy 32". Pozostaje kwestia skalowania, bo dekoder kablowy Mediabox UPC generuje sygnał HD - byłby downscaling HD-> HD Ready.
Czytałem też,że mimo wszystko lepszy jest odbiornik bez EDGE LED (tj 100% na zimnej katodzie)
Jak dotąd padły następujące propozycje:
( SONY 32EX500 CCFL, HD, MPEG4 ) - nie aktualny/ błędna cena na www. tj~1600zł
Toshiba 32LV833,
Toshiba 32EL833 (HD Ready, LED Edge)
Toshiba 32EV833 (nie wiem czym różni się od powyższych Toshib, ale jest tańszy o 100zł)
LG 32LD350,
LG 32LD465,
Philips 32PFL3606H
LG32LK330 (tani, ale w sklepie obraz wyglądał kiepsko)
Samsung 32UE32D4000 z opcją na D5000 (z bólem).
Oba LED, drugi HD, oba mają tuner MPEG4
Z tego, co czytałem samsungi do low-end i sporo osób odradza mimo podświetlenia LED(czasem ,ze względu o dziwo?).
Będę zobowiązany za pomoc, propozycje, argumentacje. Rozumiem że ograniczenie jest duże, ale niestety to nie mój budżet, więc trzymajmy się proszę ram. Obecny CRT SONY padł definitywnie.
Pozdrawiam
L
Ostatnia edycja: