Jaki LCD 32" z tunerem MPEG-4 do 1300zł - propozycje do dyskusji

austin

New member
Witam

Zostałem poproszony o pomoc przy wyborze odbiornika TV.
LCD 32" do kwoty 1300zł brutto.
Najchętniej z tunerem MPEG-4 i możliwością odtwarzania DIVX przez USB.
Najważniejsza jest jakość obrazu: czerń, skalowanie, smużenie...
Źródło: Mediabox HD w UPC z kilkoma kanałami HD. (Żadnych PS, okazjonalnie PC - proszę nie brać pod uwagę)
Odległość od obiornika ok 2-3m

Z tego, co czytałem nie potrzebny jest full HD przy 32". Pozostaje kwestia skalowania, bo dekoder kablowy Mediabox UPC generuje sygnał HD - byłby downscaling HD-> HD Ready.

Czytałem też,że mimo wszystko lepszy jest odbiornik bez EDGE LED (tj 100% na zimnej katodzie)

Jak dotąd padły następujące propozycje:

( SONY 32EX500 CCFL, HD, MPEG4 ) - nie aktualny/ błędna cena na www. tj~1600zł

Toshiba 32LV833,

Toshiba 32EL833 (HD Ready, LED Edge)

Toshiba 32EV833 (nie wiem czym różni się od powyższych Toshib, ale jest tańszy o 100zł)

LG 32LD350,

LG 32LD465,

Philips 32PFL3606H

LG32LK330 (tani, ale w sklepie obraz wyglądał kiepsko)

Samsung 32UE32D4000 z opcją na D5000 (z bólem).

Oba LED, drugi HD, oba mają tuner MPEG4
Z tego, co czytałem samsungi do low-end i sporo osób odradza mimo podświetlenia LED(czasem ,ze względu o dziwo?).

Będę zobowiązany za pomoc, propozycje, argumentacje. Rozumiem że ograniczenie jest duże, ale niestety to nie mój budżet, więc trzymajmy się proszę ram. Obecny CRT SONY padł definitywnie.

Pozdrawiam

L

Ostatnia edycja:

austin

New member
Dzięki za zainteresowanie

Jak dotąd obstawiałem Toshibę, tj

Toshiba 32LV833 lub Toshiba 32EL833

W Sony zawsze płacimy za cztery litery. Czerń też podobała mi się w sklepie tej Toshiby. Ponoć dźwięk ma podły. Za to radzi sobie z różnymi kontenerami przy odtwarzaniu z pendrive`a

Przyznam,że Sonnego nie widziałem. Mógłbyś rozwinąć swoją propozycję?

Pozdrawiam
L

tdx

New member
Bez reklam
Bardzo ostry obraz, dobrze skaluje sygnał SD, prawdziwe 100Hz, co do USB to faktycznie tutaj sony przegrywa ale napisałeś

Najważniejsza jest jakość obrazu: czerń, skalowanie, smużenie

To był naprawdę udany model Sonego

austin

New member
Dziękuję za pomoc.

Okazało się, że proponowana cena w znalezionym sklepie to pomyłka:/ Cena przekracza budżet 1300 zł.

Będę wdzięczny za ponowną podpowiedź z wykluczeniem tego Sonnego.

Pozdrawiam
L

Ostatnia edycja:

stahen

New member
Nie ma Toshiby 32EV833 , chodzi zapewne o 32AV833. Telewizor ten mam od kwietnia tego roku i jestem z niego bardzo zadowolony. Odbieram na nim DVB-t i miałem okazję sprawdzić kanały testowe HD nadawne z Warszawy. Obraz mimo że nie jest to Full HD naprawdę świetny. Poczytaj sobie opinie klientów na RTV EURO AGD i podejmij decyzję.

don111

Banned
to sprawdź te dwa:
LG 42PT353, Panasonic 42c3
mimo większego ekranu sygnał SD będzie wyglądał lepiej niż na LCD 32', z 2m bez kłopotu
LG ma odczyt z usb

Do góry