Jaki LCD 26" s60/c50/lx50/lx500/r51 ??

Baryl

New member
Witam.
Myślałem nad takimi : JVC 26s60, jvc 26c50, panasonic 26lx50 i 26lx500, samsung 26r51b. Może Wy znacie inne?

Warunki/Wymagania:
-Jeżeli różnice w TV nie są bardzo znaczące nie chciałbym wywalać kasy w błoto.
-Zależy mi na wysokiej jakości obrazu z tunera Dreambox (Cyf*a+),video i DVI z PCta.
-Chciałbym, żeby miał też wejścia, które nie staną sięprzezytkiem w ciagu najblizszych 2-3lat. Nie wiem jak z tym HDMI, czy w ogóle jestem to w stanie wykorzystać i czy komponentowe mają taką samą funkcję.
-Przydałby siędobry tuner zwykłej TV.
-Jestem też zainteresowany na temat cyfrowej TV TVP ale nie wiem jak to ma działać, a fajnie byłoby gdyby ten TV to obsłużył.
-Czy możecie polecić sklepy gdzie można bezpiecznie i tanio nabyć ten sprzęt?

Pozdrawiam wszystkich. Czekam na odpowiedzi. Dzięki!!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
za duzo zadań złożyłeś na ręce /ekran/ jednego ekranu.
- HDMI - JVC s 60 - LX 500 - R 51
- z tego z pctem najlepiej pracuje Samsung r 51
i tyle

a do kablówki najlepiej JVC C 50

DVB - oczywiście każdy bedzie obierać zależy tylko jakim złączem ?
dobre ceny infolinia - gg 2868228
pozdrawiam

HSV

New member
PREMIERE HD dopiero od 28 stycznia

Miałem podobny dylemat ale dzięki Kikiemu & .... dobrałem fajny sprzęcik.

TV LCD SHARP 26P50 CENA 4250 PLN. do oglądania z 3 m. ideał, 32" miał obraz "do bani"
TUNER SAT działający z DVB_T/S OPTICUM 3000TS 300 PLN. i obrazik do TVP1 i TVP2 idealny ale TVP3 oraz TVN taki sobie. POLSAT fajny ale nie cyfrowy.

Co do TV LCD SHARP i podłączenia do PC to lekki problem.

Ale telewizorek jest naprawdę ekstra mimo swojej drobnej "wady" z pilotkiem, ale tak się składa że ten fakt pomógł mi w wynegocjowaniu ekstra ceny 4250 pln !!!

Ja szczęśliwy że go mam, a sprzedawca "naładowany" wcześniej przezemnie (czego nie wie) że na sklepie posiada bubel z wadą szczęśliwy że się go pozbył.
Dzięki że tak dużo pisaliście o tym Sharpiku i jego problemie, bo pan jak dostał linka z tego portalu i poczytał sobie to oddzwonił z nową ceną w 2 godziny !!!

Dzięki i polecam SHARPA P50

aro

New member
Witam,
26C50 - b.dobry TV ale możesz sobie od razu odpuścić bo już go nie ma w sklepach i nie będzie!
Nie wiem KIKI dlaczego proponujesz ten model skoro jest nieosiągalny.

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem 26S60 i z czystym sumieniem mogę go polecić. Obraz, dzwięk - super, może tylko przy współpracy z PC po D-SUB i S-Video nie jest najlepiej. Poza tym EKSTRA! Gorąco polecam.
Pozdrawiam

Cezarh

New member
Jak zdobyć kilka pozycji filmow HD

Witam, mam Sama R51, polecam bo znakomicie współpracuje z PCHT. To na razie jedyne "dobre" źródło HDTV. Poza tym ma ciekawy "dizajn" :lol: TV z Cyfry chodzi różnie... Gry na PC typu Call of Duty 2 czy Half Life 2 to po prostu raj dla oka... jeszcze raz polecam.
Cezarh

ela

New member
Kupilem Pioneera 506 xde

HSV

a to ci sie udalo, niestety mój P50 ma klopoty z pilotem, a w twoim jak działa pilot ?

Faktycznie P50 dziala super tak ze zwyklej anteny jak i z SAT a z DVD to rewelacja, zaznaczam ze antene mam zwykla siatke i lepiej chodzi niz moj Philips kineskopowy.

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
nie miałem żadnych problemów z P 50 .
26" gra wyjatkowo dobrze.
Jedyny problem brak dostępności.
No i extra nowa cena.
pozdrawiam

Baryl

New member
Po 4dniach spedzonych w sieci, po odzwiedzeniu angielskich stronek typu WhatPlasma wynalazłem info, które postwaiły mnie przed dylematem Toshiba 27WL56 vs. JVC LT-26S60. Różnica w cenie to 1000zł. Ale Toshiba ponoć nie ma serwisu w Polsce i sprzedaje ją tylko pixmania z Francji. Jakościowo Angole twierdzą, że jest bardzo podobnie, ale JVC ma wiecej funkcji i przyłączy, serwis w Polsce i 2lata gwarancji.
Jeśli kogoś interesuje test Toshiby to jest tu: http://www.homecinemachoice.com/whatplasma/ w dziale reviews.
Pzdr

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
witam
kupowanie - LCD - we Francji w przypadku problemów to duża odwaga.
Byle pierdółka - i wysyłasz do Francji . koszty Cię zjedzą.
Tym bardziej ,ze nie masz pewności ,że Toshiba zagra rewelacyjnie. Bo tak gra JVC.
Ale decyzja należy do Ciebie.
http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=21139
poczytaj
pozdrawiam

Do góry