luki198111
New member
Tak zeby mozna nagrac w laptopie i tv a pozniej odtwarzac
Jeśli kupisz ten uchwyt co chcesz techlink-twm441 to będziesz miał dużo miejsca
i jeszcze pytanko czy ten tv ma funkcję nagrywanie czyli złącze usb hhd rec?Ciekawi mnie czy ten dysk ma jakieś zaczepy do mocowania lub coś podobnego...
Ten dysk nie ma żadnych zaczepów do mocowania. Tak, możesz nagrywać z tego TV programy na dysk przenośny przez USB.
Ja mam dysk WD My Book 2TB z zewnetrznym zasilaniem i diodą wskazujacą prace. Wczoraj mialem chwile by zaobserwowac kiedy dysk przestaje pracowac po wylaczeniu TV z pilota, trwalo to ok. 8 minut (musze zrobic kilka testow wylaczania TV i potwierdzic)...
Narazie zapelnilem 324GB (zdjecia, filmy, muzyka) dziala bezproblemowo sformatowany w NTFS...Kodi szybko pokazuje katalogi i czasami trzeba poczekac az wczyta np. katalog ze zdjeciami (mam ich 117GB ) jedyny minus to ze nie jest to Slim i potrzebuje gniazdka do zasilania ale ladnie sie prezentuje wizualnie...
edit1: wykonałem 3 testy wyłączenia TV z pilota i dysk przestaje pracować po 5min
Rozumiem, że dysk ma automatyczny wyłącznik reagujący na brak aktywności? Czy podłączony do komputera też odłącza się po kilku minutach jeśli nie ma ruchu na nim? Bo zastanawiam się co lepiej wybrać czy zasilany z USB czy zasilany z zew. źródła, w sumie nigdy nie wczytywałem się w zalety takiego rozwiązania, za to wiem, że jeden dysk USB już nam padł i walczymy z odzyskaniem danych. Był podłączony do telewizora non stop
Czy można już nagrywać audycje z tv na tym modelu?