AndrzejIgor
New member
W sprawie cen wal na priva do blacknijny.
AndrzejIgor napisał:...można też byłoby spróbować tak:
TV- hdmi - Amplituner - hdmi - Nbox
Warto sprawdzić efekt i porównac.
B@nita napisał:,ten ma 5x75 Watt podczas gdy taki 605 ma 7x140watt,czy rzeczywiście jest taka duża różnica ?Trochę brakuje mi mocy w stereo chyba jednak za sprawą JamoD570 które są 4 ohm owe a do tego ampli są zalecane max 6ohm...
Mają 4 Ohmy nominalnej impedancji, ale spada ona często poniżej 4. Przy niektórych zakresach częstotliwości. Z tego co wiem to Onkyo 605 radzi sobie dość dobrze z czteroomówkami. Jest z setup'ie nawet możliwość przestawienia. Tylko dziwi mnie od jakiegoś czasu kosmiczna moc wzmacniaczy kina domowego 7 razy 140= 980. ? ? ?. We wzmacniaczu który ma maksymalny pobór z sieci ok 640 wat. Ciekawe. To może być temat na nowy wątek.B@nita napisał:To prawda,ja za swojego dałem jeszcze w Niemczech 1000 DM i to było tanio bo w Polsce kosztowały w tym czasie ponad 2300 zł,pózniej trochę staniały,zastanawia mnie tylko jak jest z mocą,ten ma 5x75 Watt podczas gdy taki 605 ma 7x140watt,czy rzeczywiście jest taka duża różnica ?Trochę brakuje mi mocy w stereo chyba jednak za sprawą JamoD570 które są 4 ohm owe a do tego ampli są zalecane max 6ohm,gra dobrze tylko nieraz słychać szczególnie przy bardzo niskich tonach że brakuje mu trochę mocy,pojawiają się zniekształcenia i tzreba ściszać,czy zmiana by coś dała czy szkoda ładować się w koszty,zmiana kolumn nie wchodzi w rachubę