Jaki amplituner do kolumn Eltax i PS4

Rodriguez

New member
Witam.
Posiadam skromny zestaw Eltax Hollywood. Niestety wzmacniacz uległ uszkodzeniu. Chciał bym dokupić jakiś nie drogi amplituner do tych kolumn. Zestaw ma służyć do oglądania filmów, słuchania muzyki oraz grania na Playstation 4.

Co byście doradzili? O jakiej mocy ampli będzie pasował do tych kolumn? Chciał bym kupić amplituner z myślą zmiany kiedyś na lepsze kolumny przy zastrzyku jakiejś gotówki.

Kolumny frontowe: Music power 180watt, Sinus Power 80 Watt, 40-20 000HZ, 4-8 Ohm
Głośnik centralny: Music power 100watt, Sinus Power 60 Watt, 80-20 000HZ, 4-8 Ohm

Z góry dzieki za pomoc.

Rodriguez

New member
Używany ale nie wykluczam również opcji kupna nowego.
Do 1000PLN kupie coś spełniającego moje wymagania?

Rodriguez

New member
Mieszkam zza granicą polski wiec linki do ofert używanych mnie nie ratują ale dziekuje za chęci.

A wiec tak. Mam możliwość kupna w rozsądnych pieniądzach kilka używanych sprzetów:

- DENON AVR-4306
- YAMAHA RX-V750
- Yamaha RX-V667
- Pioneer vsx 1017av
- Pioneer VSX-819h
- Yamaha RX-V367
- Denon AVR 1509
- Pioneer VSX-D811s

Podpowie ktoś którymi warto się zainteresować i które będa pasować do moich głośników?

Zastanawiam sie również nad nowymi, podanymi przez was modelami. Który wychodzi najlepiej jakościowo i który posłuży mi przez najbliższe pare lat, jeżęli postanowie któregoś dnia zmienić kolumny, telewizor? Warto wogóle kupować używane amplitunery, czy lepiej kupić za te pieniądze słabszy sprze a miec tą 2 letnią gwarancje?

- Pionner VSX-529K <-- Jest też bez "K"
- Denon AVR-X1000
- Yamaha RX-V377

Ostatnia edycja:

Rodriguez

New member
A wiec jednak zdecyduje sie chyba na nowy amplituner.
Z wymionionych przez was jestem wstanie kupic:
- Denon x1000
- Pionner VSX-529K
- Yamaha RX-V377

Który z nich będzie najlepszy?
Sprzet będe używał do gry na ps4, muzyki, filmów. Chciał bym również by można było sparować z smartphonem na Adroidzie.

fred23

Member
jest słabsza i to sporo , 377 ma 5x70W , a 477 ma 5x115W

ja bym wybrał pomiędzy Yamahą 477 a Pionkiem 529

Do góry