Jaki amplituner do kolumn Eltax i PS4

mors111

Active member
Bez reklam
To jak będzie faktyczne 5x40w to max.Pozdro

poprzedni 475 miał 5x40W

Yamaha - RX-V475 - Amplitunery AV - Testy sprztu audio

z kolei 373 - też starszy model miał 5x37

Yamaha - RX-V373 - Amplitunery AV - Testy sprztu audio

to bardzo marne wyniki

jeśli Yamaha to od 6.. w górę i o ile w stereo będzie znacznie lepiej to w kinie modele 6.. spisują sie wyśmienicie choć moc 5x46W też nie powala , choć spokojnie wystarczy do 25m2

konkurencja potrafi mieć ponad 5x80W :

Onkyo TX-NR609 A/V Receiver HT Labs Measures | Sound & Vision

ale ma też sporo mocniejszy zasilacz

fred23

Member
eedviking w mojej producent podaje 5x80W , a wiem, ze nie ma tyle , więc wiedziałem co pisałem ... :cool:

Rodriguez

New member
Noi kupiłem Pionka 529 k ale szału z dźwiekiem nie ma na tych kolumnach zwłaszcza bass bardzo słaby. Chyba czas pomyśleć nad nowymi głosnikami.

Czy normą jest brak w opakowaniu adaptera wifi i bluetooth?

mors111

Active member
Bez reklam
Noi kupiłem Pionka 529 k ale szału z dźwiekiem nie ma na tych kolumnach zwłaszcza bass bardzo słaby. Chyba czas pomyśleć nad nowymi głosnikami.

Czy normą jest brak w opakowaniu adaptera wifi i bluetooth?

no szału nie będzie z tymi kolumnami , poustawiaj trochę amplituner wg własnych potrzeb, powinno być lepiej,ale jak napisałęś szału nie będzie , to też nie jest mocny sprzęt , ale najsłabsze to sa kolumny jakie posiadasz

ikar1975

Active member
Bez reklam
No ja kiedyś miałem pionka 516 wiem ze to nie 529 ale brzmienie w podstawowych modelach raczej się na lepsze duzo nie zmieniła i powiem ze kiepsko w stereo , w kinie cos tam się działo ale ogólnie to porażka ale po zmianie na HK 255 to jest mega przepaść .Gra umnie juz 5 lat bez zarzutu.Powiem tak- to nie wina tylko eltaxow.Pozdro

Rodriguez

New member
Tak siedze od wczoraj i słucham jak to gra i stanowczo jestem zawiedziony. Mój poprzedni Technics SU-VX500 grał lepiej.
Najbardziej dokucza mi całkowity brak bassu który przecież był jak miałem podłączanego Technicsa z tymi samymi kolumnami. Tutaj nasunęła mi się myśl, że może coś źle podłączyłęm? Eltaxy hollywood mają wbudowane głośniki basowe we Fronty po bokach. Czy w takiej sytutacji normalnie podłączam dwa fronty do wyjść Front R i L? A centralny głośnik normalnie do wejścia Central?

I czy normą jest, że w pudełku z Pioneerem 529 nie dostałem żadnego adaptera Wifi?

fred23

Member
Podłączasz normalnie P/L

Mimo wszystko sprawdź dobrze połączenia ,

I jakoś nie do końca wierze , ze jest aż taka lipa

Ostatnia edycja:

Rodriguez

New member
Masz racje.
Trzeba było zrobic kalibracje z mikrofonem i teraz gra o niebo lepiej. :)
Teraz romyslam czy nie dokupic jakiegoś suba aktywnego by jeszcze polepszyć bas.

Czy to normalne, że obraz przesyłany przez amplituner do TV jest gorszy niż przesyłany bezpośrednio do TV? Zauważyłem, że obraz podczas grania na PS4 stał sie ciemniejszy, odrobinę mniej wiraźny.

Do góry