Spokojnie 50'' wybierz między 50V20 vs 50pk760-950.
Skoro uważasz że ''ludzie raczej boją się tego sprzętu'',to dlaczego ceny Lg jako jedyne wciąż są na wysokim poziomie i do tego są tak trudno dostępne?Pewnie masz na to jakieś racjonalne uzasadnienie?Na zachodnich forach są niezadowoleni z LG ale głównie przez lustro i zachowanie w szybkich grach. U nas te plazmy ciężko dostać, mówie o modelach FHD, oprócz PK250 i 350 i sporadycznie pk950 w ekstremalnych cenach w sklepach nie ma nic innego. Ludzie raczej boją się tego sprzętu...
piszę po tym co widziałem w domowych warunkach przy średnio intensywnym oświetleniu jak również przy niewielkim oświetleniu ale bezpośrednio padającym na tv
konkretnie mam na myśli model PJ 350 więc to takie samo lustro jak te niskie PK
wg mnie problem jest wyolbrzymiony, gdy jest wyświetlany normalny obraz przy ok 50% kontraście odbicia są ale w ogóle nie rzucają się w oczy, dopiero po chwili jak ich szukasz to dostrzegasz
jedynie na ciemnym tle są widoczne wyraźniej choć to bez większego znaczenia
porównując w sklepach szukasz odbić i wtedy to jest problemem ale gdy oglądasz właściwy obraz na odbicia nie zwraca się uwagi i tu jest sedno sprawy
problem oczywiście jest istotny gdy pada punktowe światło na telewizor ale tutaj już żaden filtr nie pomoże
już się zdecydowałem na plazmę... poza tym różni ludzie mówią inaczej, a powidoki w LCD widziałem i IMO są okropne.Do grania kup lcd,do oglądania plazmę(w 80% grania istnieje ryzyko trwałego wypalenia).
To dołóż parę stówek i 50V20.już się zdecydowałem na plazmę... poza tym różni ludzie mówią inaczej, a powidoki w LCD widziałem i IMO są okropne.
chcę wreszcie oglądać prawdziwą czerń