Odświeżam nieco temat: Także nie wiem jak do końca podłączyć BR ( ja posiadam LG 660 również z jedym wyjściem HDMI) do AVR 260. Do tej pory używałem przewód optyczny , natomiast HDMI bezpośrednio do telewizora 3D.
Kolejnym utrudnieniem jest wyświetlanie informacji z AVRa na tv, ponieważ chcąc coś przestawić muszę na moment zmienić zródło sygnału tv ( z avr260 wyjście-monitor HDMI do TV)
Czy zamiast wcześniej podanego w linku rozdzielacza HDMI nada się taki:
http://allegro.pl/rozgaleznik-rozdzielacz-splitter-1x2-hdmi-1-2-3d-i2743916589.html ??
Ten jest 2 razy tańszy, nie bardzo się znam na tym, ale specyfikacja raczej podobna.
W opisie tego nsplittera pro II - droższego wynika, iż ma funkcję DreamEDID i QuickSwitch
Cytuję: "Funkcja DreamEDID pozwala na rozwiązanie problemu braku obrazu 3D gdy odtwarzacz 3D zgodny z HDMI 1.4a łączymy do telewizora 3D Ready poprzez amplituner standardu HDMI 1.3. Sygnał ze źródła 3D należy wówczas rozdzielić przy użyciu nSplittera Pro i posłać osobno do TV i do amplitunera. Funkcja DreamEDID zapewni wówczas właściwą sygnalizację formatów akceptowanych przez oba urządzenia."
Natomiast w tym połowę tańszym producent nie podaje tych informacji, ale jednak zgodność z HDMI 1,4a oraz HDCP 1,2 jest. Czy wobec tego wystarczy mi ten tańszy spliterek?
pozdr