Zarathustraa
New member
OK, sprawa się wyjaśniła. Ustawiłem poprostu "powiel ekrany", a monitor nie jest w stanie wyswoetlic 1080. Jak ustawiłem pulpit tylko na TV to mam 1080p.
Bzdura!Np radeony od serii hd 4xxx obsługują hd audio.Rybaczenkow u znajomego podłączałem 4850 pod xp z onkyo tx sr 608-hdmi i wszystko smiga a dzwiek sporo lepszy niż po optyku z płyty za 500pln.Na win 7 spore problemy z dzwiekiem wiec jak masz xp to łykaj radka hd.Tu masz pasywnego Radeon 5550 HIS 1GB DVI&DSUB&HDMI (PCI-E) Silence - Notebooki, komputery, laptopy, monitory, karty graficzne - Komputronik internetowy sklep komputerowy Niestety tylko jedna opinia ale chyba w twoim temacie.Ja bym kupił kartę z DVI i do tego kabel DVI>HDMI, bo jak chodziłem po sklepach z laptopem z wyjściem HDMI i testowałem TV to obraz był słaby w domu mam kartę z DVI i obraz żyleta.
Karty graficzne raczej nie obsługują żadnego audio, tym bardziej HD, najlepszym rozwiązaniem będzie wykorzystanie wyjścia cyfrowego na płycie głównej (jeśli Twoja płyta ma takie wyjście) i podłączenie tego pod kino domowe.