Hobbit:Bitwa Pięciu Armii

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Tak tylko teraz już w IMAX w Warszawie będzie przodowała cyfra więc powinno być już spoko - osobiście nie pamiętam jak to jest z ostrością, bo dosyć dawno byłem w tym kinie ( Transach- ale specjalnie źle pod tym względem nie było), choć może to też zależy od filmu, a nie że każdy film jest źle z ostrością.. Dla mnie jest tam mega wrażenie pod względem wielkości ekranu i pod względem dźwięku.

WIADOMOSĆ ZE STRONY CINEMACITY

Już od 25 grudnia br. we wszystkich kinach IMAX w Polsce widzowie będą korzystać z nowego modelu okularów 3D. Wiąże się to nie tylko z ulepszeniem technologii, ale także z jeszcze większym komfortem oglądania filmów w wersji 3D na największym kinowym ekranie IMAX. Nowe modele okularów charakteryzują się nowoczesnym designem, są lekkie i zapewniają maksymalny komfort oglądania . Obraz jest nie tylko czystszy, ale także zdecydowanie ostrzejszy, a kolory głębsze. Dzięki temu wymiar doznań kinowych w salach IMAX będzie jeszcze lepszy! Teraz nowe okulary IMAX widz po seansie zabiera ze sobą, by móc korzystać z nich przy każdej kolejnej wizycie w kinie IMAX.

Trzeba zatem iść po nowym roku i samemu ocenić ;)
Jednak aby mieć lepsze porównanie,przydałoby iść na ten sam film do zwykłego kina oraz do kina IMAX...

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Ja proponuje iść 2x, ale w tym samym dniu, a po powrocie do domu odpalić jeszcze na TV ;)

Trochę ciężko gdyż filmy w kinach utrzymują się max 1 miesiąc a na Blu-ray wychodzą po około 3 miesiącach od premiery kinowej.Chyba że jest spora różnica pomiędzy kinową światową premierą a tą w Polsce,a film mamy w zagranicznej wersji na Blu...:)

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Trochę ciężko gdyż filmy w kinach utrzymują się max 1 miesiąc a na Blu-ray wychodzą po około 3 miesiącach od premiery kinowej.Chyba że jest spora różnica pomiędzy kinową światową premierą a tą w Polsce,a film mamy w zagranicznej wersji na Blu...:)

Dokładnie nie jest to wykonalne.. ale pod względem obrazu w ciemno daje że na tv będzie najlepiej ..przynajmniej tak jak jest na razie jesli chodzi o wydanie hobbita na bluray..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Dokładnie nie jest to wykonalne.. ale pod względem obrazu w ciemno daje że na tv będzie najlepiej ..przynajmniej tak jak jest na razie jesli chodzi o wydanie hobbita na bluray..

Ogólnie na mniejszym ekranie jakość wydaje się lepsza.Na telefonie nawet DivX wygląda nieźle...

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Nie wiem czy to taki dobry pomysł,robić sobie żarty,z tak poważnego filmu jakim jest Hobbit...:niewiem::lol:

Wiesz ktoś kiedyś powiedział że każdy żart jest dobry o ile nie wyrządza krzywdy drugiej osobie... więc idąc tym tokiem rozumowania to w wielu wypadkach żartuje się na pewne rzeczy w tym czy w innym wątku, a każdy ma prawo lubić takie filmy jak mu odpowiadają więc każdy rozsądny człowiek to rozumie i potrafi to uszanować u drugiej osoby :)

Armanig jasne że to były żarty jakbyś mógł obrazić mój film i mój stosunek do niego :) Pozdro

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wiesz ktoś kiedyś powiedział że każdy żart jest dobry o ile nie wyrządza krzywdy drugiej osobie... więc idąc tym tokiem rozumowania to w wielu wypadkach żartuje się na pewne rzeczy w tym czy w innym wątku, a każdy ma prawo lubić takie filmy jak mu odpowiadają więc każdy rozsądny człowiek to rozumie i potrafi to uszanować u drugiej osoby :)

Armanig jasne że to były żarty jakbyś mógł obrazić mój film i mój stosunek do niego :) Pozdro

Grunt to mieć do wszystkiego dystans i nie brać każdej rzeczy na poważnie.Jak np. mój szef daje mi jakieś zadanie,ja mówię "Taaa jasne" i robię co innego :lol::mrgreen:

lolek126

Well-known member
Bez reklam
Grunt to mieć do wszystkiego dystans i nie brać każdej rzeczy na poważnie.Jak np. mój szef daje mi jakieś zadanie,ja mówię "Taaa jasne" i robię co innego :lol::mrgreen:

Dystans do siebie i do innych to ja uważam że to jedna z najważniejszych zalet człowieka, bo mało ludzi posiada tę umiejętność. A co do Szefa to raczej tak nie jest w każdym wypadku - tak sobie przynajmniej myślę :)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
A potem firma pada, idziesz na bezrobocie i mówisz, że pracy nie ma. Kółko się zamyka ;)

Dystans do siebie i do innych to ja uważam że to jedna z najważniejszych zalet człowieka, bo mało ludzi posiada tę umiejętność. A co do Szefa to raczej tak nie jest w każdym wypadku - tak sobie przynajmniej myślę :smile:

Teraz ja mogę napisać że żartowałem :mrgreen:
Lolek kolej na Ciebie... :-D;)

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Idziecie na dubbing czy napisy ?
Osobiście nie idę z młodszymi widzami,więc wybiorę drugą opcję,aby film był trochę bardziej poważniejszy.No i oczywście 48 fps :)

Do góry