HK 3490 , Marantz 5004,6004 do 14m2

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Dzięki Ramzes765 za fajny i szczegółowy opis. Mnie osobiscie też zależy najbardziej do dobrej jakości audio, zarówno po analogu jak i cyfrowo. Zastanawiałem się nad różnymi opcjami do wzmaka : DAC, osobny odtwarzacz CD, ale widzę że już któraś osoba z rzędu pisze o dobrej jakości dźwięku tego BD. Więc nie pozostaje jak kiedyś zmienić stare DVD na taki sprzęt:)

gonzo2000

New member
Ramzes765@ Gratulacje chyba rzeczywiście dobry wybór dla kompromisu ,między filmami 5.1 BD a jakością w stereo .
Mam pytanie do Ciebie bo w tej materii nie mam za bardzo wiedzy, czy ten dysk sieciowy "Synology" -to jest droga sprawa ile coś takiego kosztuje ?, to się stawia na linuksie czy ,system nie ma znaczenia ; do tego trzeba jeszcze laptop ? no i modem / router wi-fi dla przekazu po "dlna' to podstawa .

Ostatnia edycja:

Ramzes765

New member
Bez reklam
Dysk sieciowy mam taki Dysk sieciowy Synology DS212j - najtaDszy dysk sieciowy z RAID 0/1 jego cena to okolo 700zl. Do tego dochodzi jeszcze cena dysku/ów twardych. W zależności jakie chcesz. Maksymalnie do 3TB na dysk (możesz wsadzić dwa dyski do środka)
Taki zestaw podpinasz do routera kablem sieciowym i z każdego komputera lub innego urządzenia w twojej domowej sieci masz dostep do zasobów zgromadzonych na Synology. z komputera logujesz się do Synology przez przeglądarkę www. Możesz również logować się ze smartfona, zdalnie (poza własna siecią). O możliwościach i wykorzystaniu takiego zestawu nie będe pisał bo czasu mi zabraknie ;)
Poczytaj na stronie którą podałem - masz tam wszystko, nawet możesz zobaczyć jak wygląda wersja DEMO takiego sprzętu. Obecnie nie wyobrażam sobie sieci domowej bez takiego urządzenia.

gonzo2000

New member
Ramzes765@ Dzięki za informacje , z chęcią przeczytam , jasne że szkoda Twojego czasu żeby opisywał wszystkie jego funkcje i tak świetne testy zrobiłeś w domu , faktycznie taki dysk to inwestycja na lata , w sieci domowej , technologii dlna i jak na dzisiejsze czasy taniego łącza o przyzwoitych parametrach jeszcze tylko żeby eksplorowanie zasobów sieci , dawałoby możliwość znalezienia tego co się szuka ( w gatunkach, albumach , wykonawcach itd.) ,ale może za dużo wymagam i jestem trochę leniwy .

Ostatnia edycja:

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Tylko ciekawe jak to by było przy przypadkowym uszkodzeniu sprzętu? Za dużego wyboru wzmacniaczy nie mają. Dzięki za link:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

gonzo2000

New member
Cześć ,dokładni asortyment nie jest spory , ale te markowe urządzenia posiadają . To jest największa niewiadoma takich wypożyczeń sprzętu . Jak słusznie zasugerowałeś , może się tak przydarzyć ,że coś się " uwali" , po podłączeniu ( przecież ten sam sprzęt jest w obiegu ,nie wątpię iż sprawdzają sprzęt ) ,ale wiesz jak to jest zwłaszcza jak ktoś wypożyczy elektronikę za dużą kasę .
Też miałbym dystans - a może jestem zbyt sceptyczny .

Ostatnia edycja:

Ramzes765

New member
Bez reklam
Troche to trąca jakimś wałkiem ;) Nigdzie pełnych danych do nich nie ma, tylko e-mail i telefon. Ksero, skany dokumentów a potem nie wiadomo do czego to służy...

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Raczej watpię. Przecież u Nas administrator też nie sprawdza wszystkich wrzuconych linków. To nie CBŚ żeby można było sprawdzić czy dany sprzedawca/usługodawca działa legalnie czy to tylko naciągacz:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Ramzes765

New member
Bez reklam
To mniej wiecej wyglada tak jakbys bral u nich na raty. Wysylaja Ci sprzet, Ty wysylasz ksero dokumentow, cos tam podpisujesz kurierowi (nawet nie wiadomo za bardzo co) i niby dostajesz sprzet do testow ;)

WiTT

New member
Bez reklam
To nie CBŚ żeby można było sprawdzić czy dany sprzedawca/usługodawca działa legalnie czy to tylko naciągacz
:hihi: good one :D

A weźcie mi wytłumaczcie sens wypożyczania z takich firm krzak? Jeśli z normalnego salonu sprzedaży zostawiasz kaucję i możesz sprzęt przetestować w domu. Pewne źródło, sprzęt pewny. A to to powyżej to jakaś lipa.

@gonzo2000 - a Ty w końcu się na coś zdecydowałeś do zakupu / kupiłeś coś już? Pytam bo chyba zgubiłem się gdzieś po 10tej stronie ;)

gonzo2000

New member
WiTT , zdecydowałem jak pisałem na nad 326 + RX2 ,ale nie kupię niestety wcześniej niż po zimie inne wydatki się pojawiały , nawet powiedziałbym są priorytetem -bo do roboty muszą czym dojeżdżać .
Co do tej str. z testami w domu to - lipa jakaś i tyle ,mało wiarygodnych danych umieszczają .

Ramzes765

New member
Bez reklam
Po dwóch miesiącach od pierwszego odsluchu nadal jestem zakochany w polaczeniu 1510 i Paradigmow 11v7. W moich warunkach stereo gra po prostu miodzio. Polecam

Co do drugiego zestawu to rowniez tam nie narzekam chociaz roznica miedzy tymi zestawami jest spora to jednak kazdy jest do innych warunkow mieszkaniowych. RX2 to jedne z najlepszych podstawek a w polaczeniu z Denonem 710 gra to suuper. Co dziwne mialem ostatnio okazję sluchac tez Denona PMA-720 i niby taki sam wzmak po malym liftingu ale jak dla mnie cos tam pozmieniali na minus. Nie ma takiej dynamiki, werwy jaką ma PMA-710. Może ktoś ma podobne odczucia?

Do góry