Ktoś ogarnia softy i konfigurację q10pro. Mam problem po aktualizacji softu z wrapperem. Po odpaleniu filmu w KODI nie odtwarza mi fabryczny player z passtrought tylko kodi który niestety już nie przesyła dźwięku jak powinien.
Nawet downgrade do androida 5?Nie licz na to , producent już ma nie wspierać softu dla tego urządzenia , mam go już trzy lata i kodi działało przy pierwszych softach , kolejne modyfikacje nic nie poprawiły. Dlatego rozglądam się za HTPC.
Nawet downgrade do androida 5?
Ktoś ogarnia softy i konfigurację q10pro. Mam problem po aktualizacji softu z wrapperem. Po odpaleniu filmu w KODI nie odtwarza mi fabryczny player z passtrought tylko kodi który niestety już nie przesyła dźwięku jak powinien.
Ja mam custom firmware od użytkownika forum pcristi, 2.1.4. To co potrzebuję to mi działa jak trzeba /Spotifay .USB Audio Pro,Tidal i YouTube/.Kodi nie używam wcale. Soft wizualnie ładniejszy jak te oryginały z Himedii.
Coś tam pewnie pomieszałeś wcześniej w ustawieniach i dlaa tego Ci te filmy w Kodi lecą. Wgraj jeszcze raz firmware i powinno wrócić do normy.
Dla twoich potrzeb to dobry TV z smarttv wystarczy... niektórzy z himedia próbują wyciągnąć to do czego został stworzony np.filmy 4k z dolby atmos , nie ma z tym problemu w standardowym ich odtwarzaczu ale w kodi mamy okładki,biblioteki filmów i kilka innych bajerów dlatego niektórzy również i ja z tego korzystają, niestety atmos nie działa w oryginalnym firmware w custom również a najlepsze jest to że producent pisał jak sprzedawał że odtwarzacz jest w pełni kompatybilny z Kodi.Żaden reset softu nie pomoże , proponuję poczytać wątki na futeko forum, piszą tam również o zakończeniu wsparcia tego urządzenia.
Bez urazy nie miałem zamiaru podważać twoich wymagań co do tego palyerka, mnie brakuje w oryginalnym odtwarzaczu okładek, recenzji filmów itp. reszta jest OK aczkolwiek co raz bardziej interesuje mnie zidoo uhd 2000 szkoda że i futeko odeszło od rozwijania Q10 a i custom firmware raczej nie będzie rozwijane ponieważ bazuje na oryginalnym sofcie.Sorki,zapomniałem napisać że głównym jego zadaniem jest odtwarzanie filmów w 4K z Dolby Atmos i wogóle passtrought do ampli. Działa to mi bezbłędnie ale tylko na fabrycznym odtwarzaczu.
Bez urazy nie miałem zamiaru podważać twoich wymagań co do tego palyerka, mnie brakuje w oryginalnym odtwarzaczu okładek, recenzji filmów itp. reszta jest OK aczkolwiek co raz bardziej interesuje mnie zidoo uhd 2000 szkoda że i futeko odeszło od rozwijania Q10 a i custom firmware raczej nie będzie rozwijane ponieważ bazuje na oryginalnym sofcie.
To lipa...Nie da się.
cześćJaki firmware na jaki flashujesz i co znaczy "nie chce"?