A mi się wydawało, że właśnie egreat a5 to jeden z nielicznych pleyerów, który potrafi odtworzyć obraz BD z pełnym memu![]()
Egreat A8. A wracając do pytania. Czy jest szansa na DVD menu?
A mi się wydawało, że właśnie egreat a5 to jeden z nielicznych pleyerów, który potrafi odtworzyć obraz BD z pełnym memu![]()
Sprawdź w aplikacjach czy masz zainstalowaną apkę bluray menu (coś takiego) wejdź w niż i zobacz czy masz załączoną. Potem w Kodi sprawdź w ustawieniach DVD czy masz wybrane pełne menu płyty (coś takiego). Piszę z pamięci więc nie pamiętam jak to się nazywa.Odtwarzacz dotarł - jednak nie mam PEŁNEGO MENU BLU-RAY. Odtwarza ale główną ścieżkę bez "planszy tytułowej" gdzie z menu obrazu można wybrać choćby utwór. Więc gdzie to PEŁNE MENU ,KTÓRYM CHWALI SIĘ PRODUCENT?
Sprawdź w aplikacjach czy masz zainstalowaną apkę bluray menu (coś takiego) wejdź w niż i zobacz czy masz załączoną. Potem w Kodi sprawdź w ustawieniach DVD czy masz wybrane pełne menu płyty (coś takiego). Piszę z pamięci więc nie pamiętam jak to się nazywa.
Polecam z tej stronyNie mam apki Blu-ray manu ,zaś w kodi ustawiłem DVD menu. I wywala apkę kodi. Może jakiś custom rom pomoże?
Polecam z tej strony
https://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=812.msg28699#msg28699
ten rom.
update_Q10Pro_(update&themed&Kodi18.2)[v1.2]-HMD-2.1.4 2019-05-31.171152
Trzeba tylko kodi zaktualizować do 18,5 polecam wersje:
kodi-20191121-1ab74b82-shitty-armeabi-v7a
http://www.mediafire.com/file/4ar5h...Bv1.2%5D-HMD-2.1.4_2019-05-31.171152.zip/filePrzepraszam ale którą wersję wybrać? Chodzi o podany link z Futeko? Jak otwieram download z mediafire jest kilkanaście różnych wersji?
Wystarczy trochę poszukać w necie.Czy jest jakaś aplikacja która wyświetla bibliotekę np: filmów - coś w stylu Wall Poster?
Wystarczy trochę poszukać w necie.
https://kodiwpigulce.pl/jak-dodac-filmy-seriale-do-biblioteki-w-kodi-17-z-dodatku-covenant-poradnik/
Ok Romy tak, ale chodzi mi o różnego rodzaju dodatki i fixy, które w swojej"budowie" sa jak custom rom. Więc przypuszczam ,że należy je wgrać poprzez update? Ale czy na pewno?Ja cały czas instaluje customy za pomocą szpilki
Himedia Q10 Pro nie ma obsługi HDMI CEC. Dlatego czasem niektórzy maja problem z dziwnym zachowaniem odtwarzacza. Jedynym rozwiązaniem jest nabycie przewodu HDMI bez obsługi CEC lub wycięcie pinu w przewodzie HDMI. Pin który należy wycięć jest pokazany w opisie przewodu hdmi. Po tej operacji już nie będzie takich dziwnych zachowań odtwarzacza. Sam tak zrobiłem.Zauważyłem ,że odtwarzacz SAM się wzbudza tzn: po jakimś czasie od wyłączenia zaczyna pracować dysk wewnętrzny HDD i wentylator? Czy to normalne zachowanie?
Dodatki instaluje się jako update w menu. Bez szpilki. Ze szpilką tylko cały firmware. Z resztą pisze o tym konkretnie na Futeko.Ok Romy tak, ale chodzi mi o różnego rodzaju dodatki i fixy, które w swojej"budowie" sa jak custom rom. Więc przypuszczam ,że należy je wgrać poprzez update? Ale czy na pewno?
Jakich Laucherów używacie?
Może nie ten dział i wątek ,ale zadam to pytanie. Czy jest jakaś alternatywa dla Q10. Mam Shield Tv- zaznaczam. Jednak nie bardzo chcę używać Kodi. Wolę natywne odtwarzanie różnych treści. Głównie moich obrazów BD.iso oraz DVD. Jest jakiś sprzęt ,który to odtworzy i będzie miał 4K HDR?
Pytam - gdyż mam jeszcze możliwość odesłania sprzętu.