HiMedia Q10 Pro - wszystko o odtwarzaczu

syberka

New member
Odtwarzacz dotarł - jednak nie mam PEŁNEGO MENU BLU-RAY. Odtwarza ale główną ścieżkę bez "planszy tytułowej" gdzie z menu obrazu można wybrać choćby utwór. Więc gdzie to PEŁNE MENU ,KTÓRYM CHWALI SIĘ PRODUCENT?

200473

New member
Odtwarzacz dotarł - jednak nie mam PEŁNEGO MENU BLU-RAY. Odtwarza ale główną ścieżkę bez "planszy tytułowej" gdzie z menu obrazu można wybrać choćby utwór. Więc gdzie to PEŁNE MENU ,KTÓRYM CHWALI SIĘ PRODUCENT?
Sprawdź w aplikacjach czy masz zainstalowaną apkę bluray menu (coś takiego) wejdź w niż i zobacz czy masz załączoną. Potem w Kodi sprawdź w ustawieniach DVD czy masz wybrane pełne menu płyty (coś takiego). Piszę z pamięci więc nie pamiętam jak to się nazywa.

syberka

New member
Sprawdź w aplikacjach czy masz zainstalowaną apkę bluray menu (coś takiego) wejdź w niż i zobacz czy masz załączoną. Potem w Kodi sprawdź w ustawieniach DVD czy masz wybrane pełne menu płyty (coś takiego). Piszę z pamięci więc nie pamiętam jak to się nazywa.

Nie mam apki Blu-ray manu ,zaś w kodi ustawiłem DVD menu. I wywala apkę kodi. Może jakiś custom rom pomoże?

syberka

New member

syberka

New member
Na futeko jest multum dodatków do custom romów. Pytanie- jak je wgrać ? Są to z reguły pliki ZIP ( czyli jakby instalować jako update przy pomocy szpilki ?) Ale czy na pewno? Czy Ktoś z forumowiczów już przerabiał ten temat?

syberka

New member
Zauważyłem ,że odtwarzacz SAM się wzbudza tzn: po jakimś czasie od wyłączenia zaczyna pracować dysk wewnętrzny HDD i wentylator? Czy to normalne zachowanie?

syberka

New member
Może nie ten dział i wątek ,ale zadam to pytanie. Czy jest jakaś alternatywa dla Q10. Mam Shield Tv- zaznaczam. Jednak nie bardzo chcę używać Kodi. Wolę natywne odtwarzanie różnych treści. Głównie moich obrazów BD.iso oraz DVD. Jest jakiś sprzęt ,który to odtworzy i będzie miał 4K HDR?
Pytam - gdyż mam jeszcze możliwość odesłania sprzętu.

200473

New member
Zauważyłem ,że odtwarzacz SAM się wzbudza tzn: po jakimś czasie od wyłączenia zaczyna pracować dysk wewnętrzny HDD i wentylator? Czy to normalne zachowanie?
Himedia Q10 Pro nie ma obsługi HDMI CEC. Dlatego czasem niektórzy maja problem z dziwnym zachowaniem odtwarzacza. Jedynym rozwiązaniem jest nabycie przewodu HDMI bez obsługi CEC lub wycięcie pinu w przewodzie HDMI. Pin który należy wycięć jest pokazany w opisie przewodu hdmi. Po tej operacji już nie będzie takich dziwnych zachowań odtwarzacza. Sam tak zrobiłem.
https://electronics.howstuffworks.com/hdmi2.htm

muzyk219

New member
Ok Romy tak, ale chodzi mi o różnego rodzaju dodatki i fixy, które w swojej"budowie" sa jak custom rom. Więc przypuszczam ,że należy je wgrać poprzez update? Ale czy na pewno?
Jakich Laucherów używacie?
Dodatki instaluje się jako update w menu. Bez szpilki. Ze szpilką tylko cały firmware. Z resztą pisze o tym konkretnie na Futeko.
Z luncherów ostatnio zainstalowałem https://www.futeko.com/newforum/index.php?topic=4275.0
i zostaję z tym na dłużej. W ostatnim roku przerobiłem chyba z milion luncherów. I ze sklepu play i z poza. Wiele miało zawsze jakieś braki które dyskwalifikowały ich użytkowanie. Po wgraniu w/w firmware, w końcu coś nowego i działającego w 100%.
To co p[rawda nie luncher tylko nowe firmware ale przynajmniej inaczej to wygląda i faktycznie wszystko działą.

Ostatnia edycja:

syberka

New member
Może nie ten dział i wątek ,ale zadam to pytanie. Czy jest jakaś alternatywa dla Q10. Mam Shield Tv- zaznaczam. Jednak nie bardzo chcę używać Kodi. Wolę natywne odtwarzanie różnych treści. Głównie moich obrazów BD.iso oraz DVD. Jest jakiś sprzęt ,który to odtworzy i będzie miał 4K HDR?
Pytam - gdyż mam jeszcze możliwość odesłania sprzętu.

A jeśli chodzi o te pytania?

Do góry