HiMedia Q10 Pro - wszystko o odtwarzaczu

stix

New member
W amplitunerze pioneera vsx 922 taki miałem wcześniej była funkcja ustawienia av/synh w mili sekundach,oglądając koncert z dysku zewnętrznego ustawiałem 20-40 milisekunk i głos się zgrywał z obrazem.Amplitunera już nie mam i boje się kupić playera HiMedia Q10 Pro, nie wiem czy to się zgra ze zwykłym wzmacniaczem.

stix

New member
Optyk wchodzi w grę, ale prawdopodobnie problem pozostanie, ale rozwiąże go samo KODI bo jest opcja przesunięcie dżwięku właśnie ją testowałem ale na windows 10 samą apkę i działa.

stix

New member
HiMedia Q10 Pro mam zamiar kupić ale jak potanieją, do 650-700 zł.Problem raczej rozwiązany podłączenie z himedji do mojego wzmacniacza raczej usb bo mam dobrego Dac Sabre na pokładzie a będzie trochę muzyki w postaci dsd.

stix

New member
Jeszcze jedno pytanie, czy nowy hdd formatuje się w odtwarzaczu czy trzeba to zrobić wcześniej w kompie, do lapka go raczej nie podłącze.

kristof11

Member
Najlepszy sposób to:
-włóż dysk do Himedii
-połącz playerek z kompem kablem usb 3.0 (tylne wejście usb Himedii)
-formatuj z pozycji komputera
W ten sposób możesz także przenosić pliki z kompa na Himedię, to chyba najszybszy sposób

Prze87mo

New member

Attachments

• IMG_8489.jpg
    IMG_8489.jpg
    445,3 KB · Wyś: 54
  • IMG_8490.jpg
    IMG_8490.jpg
    396,7 KB · Wyś: 51
  • IMG_8493.jpg
    IMG_8493.jpg
    385,5 KB · Wyś: 43
  • IMG_8496.jpg
    IMG_8496.jpg
    373,9 KB · Wyś: 57

stix

New member
Witam, mam pytanie, jestem po zakupie Himedia q10 pro i mam problem
z ustawieniem czasu, raczej z utrzymaniem go , wystarczy ponownie uruchomić odtwarzacz i ustawiony czas się zmienia.Ustawienia czasu strefa europa, nie trzyma oczywiście czas z neta sam się przestawia, jakieś propozycje .Pozdrawiam.

stix

New member
Witam, mam pytanie dotyczące kopiowania zawartości dysku zewnętrznego na nowy dysk zainstalowany w Himedii, problem z ilością danych prawie 2tb na dysku zewnętrznym,oraz jak to zrobić z poziomu Kodi czy są jakieś polecenia typu kopiuj wklej.

Prze87mo

New member
Witam, mam pytanie, jestem po zakupie Himedia q10 pro i mam problem
z ustawieniem czasu, raczej z utrzymaniem go , wystarczy ponownie uruchomić odtwarzacz i ustawiony czas się zmienia.Ustawienia czasu strefa europa, nie trzyma oczywiście czas z neta sam się przestawia, jakieś propozycje .Pozdrawiam.

zalezy jaki firmware z OFW nie ma najmniejszych problemow z CFW moga byc rozne problemy. najwazniejsze zmienic czas na taki ktory jest czasem tym samym co w polsce i wylaczyc automatyczny czas w opcjach

kristof11

Member
Witam, mam pytanie dotyczące kopiowania zawartości dysku zewnętrznego na nowy dysk zainstalowany w Himedii, problem z ilością danych prawie 2tb na dysku zewnętrznym,oraz jak to zrobić z poziomu Kodi czy są jakieś polecenia typu kopiuj wklej.

Najlepiej połączyć kompa z Himedią kablem usb( port z tyłu playerka) i w ten sposób kopiować

stix

New member
Witam ponownie, dwa pytania, czy u Was odtwarzając na kodi strukturę blu-ray tnie obraz, oraz, czy odtwarzając w media playerze jest gdzieś opcja korekcji audio video, takie ustawienie ma kodi można ustawić w milisekundach, ale media player nie zgrywa obrazu z dżwiękiem.Morze jest jakiś program który nie przycina i ma taką korekcję.

Do góry