HiMedia HD600A i B

nixon7

New member
Jest w nim coś nowego i ciekawego w IMS czy można sobie darować?

Zainstalowałem ale nie analizowałem zawartości :) Z tłumaczenia z chińskiego wynika, że ten firmware:
10月3日,1.0.4.21_6th整体优化(包括画龙点睛UI )稳定版
"3 października 1.0.4.21_6th ogólna optymalizacja (w tym wykończeniowe interfejsu dotykowego) stabilny".

Podłączyłem HD600A pod wifi ale nie mogę wejść do odtwarzacz mimo iż wpisuje w przeglądarce jego adres IP (windows 7, wyłączona zapora i antywirus).

Ostatnia edycja:

asikpl

New member
witam jestem posiadaczem tego urzadzenia 600a 2dni jak narazie lyka wszystko co mu daje tylko mam problem moj lapek nie widzi urzadzenia mam podlaczenie op lanie i drugi problem jak odpalic bittorrenta bo tu jestem zielony

dobra pierwszy problem załatwiony zaostał drugi jak odpalic torrenta w bt wpisuje adres w przegladarce wyskakuje mi BT Player strona daje torka i nic stoi i nie trybi i jest cos takiego
BitTorrent:Operating System status:---- i tu sa kreski co jest nie tak

rykowski

New member
Czy ktos moze z obecnych forumowiczow uzywa tego urzadzenia jako klasyczny NAS ?
Czyli oprocz standardowych funkcji pllayerka, propaguje po calym domu/mieszkaniu dane z dysku?
Onteresje mnie kwestia braku wentylatora i dostepnosci/szybkosci dostepu do danych.
Klasyczny NAS z reguly wlaczony jest 24h, raz go wlaczamy i zapominamy ze jest.

Czy urzadzenie z powodu braku wentylatora jest w stanie zapewnic jakos uslug NAS?I moze ktos wie jak to wyglada z poborem energii.

goluszysko

New member
witam,
szykuje sie do zakupu media playera, himedia 600a/b wydaje sie dobry.
czy ktos moglby mi podpowiedziec czy to dobry sprzet, do zadan ponizej?
1. ma sluzyc za grajka ktory przerzuci wiekszosc popularnych formatow na telewizor. avi, mkv, itp...
2. kieszen na dysk 3,5'' - czy w sieci lokalnej ( wifi ) bedzie widoczny dla wszystkich uzytkownikow caly material na przechowywany na tym dysku? filmy, zdjecia, itp...
3. czy obsluguje formaty napisow .txt???? moze jakis firmware to uwzglednia?

jak ktos ma lepsza propozycje to bardzo prosze o podpowiedz.
pozdrawiam,
margol

goluszysko

New member
okej,
dzieki za szybka odpowiedz.

czy twoim zdaniem to jest najlepszy wybor? czy moze powinienem sie zastanowic nad czyms innym?
moze jakies sugestie?
jak nie to gdzie tego moge dostac najszybciej?
pozdrawiam

_ZiP_

Member
mam problem by odtworzyć pliki APE na których jest dźwięk DTS lub AC3. Amplituner nie rozpoznaje systemów lub odtwarzacz przesyła to jako zwykłe stereo :/
zna ktoś rozwiązanie ?

slawoll1702

New member
Jako że śledzę to forum już od dłuższego czasu a zarejestrowałem się dopiero dzisiaj, pragnę przywitać wszystkich szanownych userów.
Po zapoznaniu się z zawartymi tu opiniami na temat hd600b dwa tygodnie temu za kwotę 600 zł u polskiego dystrybutora dokonałem zakupu tego sprzętu i niemal od razu dołożyłem dysk 3,5 cala 2tb za kwotę 260 zł.
Wszystko śmiga aż miło ( wcześniej przez 2 lata miałem xtreamera).
W tej chwili zdecydowałem się też zmienić swój TV z Sony 40 cali LCD na Samsunga UE46D7000 i tu mam teraz problem. Ten TV odtwarza wszystko to co wspomniany HD600B. W związku z tym mam pytanie: czy może znalazłby się ktoś kto odkupił by ode mnie ten zestaw. Wszystko jest nowe, nie nosi śladów użytkowania i jest na gwarancji. Za całość zapłaciłem 860 zł, jednak jeżeli ktoś się zdecyduje to jestem w stanie obniżyć trochę cenę, tak aby obie strony były zadowolone. Czekam na propozycje.

klio

New member
HD600A/B/C firmware (base on 1.0.4.21) [2011.10.06]
h t t p: //1185-max.googlecode.com/files/install.1.0.4.21.part1.rar
h t t p: //1185-max.googlecode.com/files/install.1.0.4.21.part2.rar
mam moze glupie pytanie co trzeba zrobic aby moc sciagnac te pliki bo goongiel wywala mi blad
403. That’s an error.

Kirek50

Moderator
Bez reklam
Samsunga UE46D7000 i tu mam teraz problem. Ten TV odtwarza wszystko to co wspomniany HD600B

Oooo... Nie ma tak dobrze, żeby było tak dobrze :). TV wszystkiego nie odtwarza (choćby niektóre pliki muzyczne, BD z menu i parę innych też mi się trafiło), do tego kiepskie napisy i brak wielu innych opcji. Nie pozbywaj się lekkomyślnie sprzętu, bo będziesz później żałował.

Do góry