Kupiłem dzisiaj w Empiku w Krakowie. Mieli 30 sztuk edycji kolekcjonerskiej. Tyle, że sprzedawali spod lady, bo premiery jeszcze nie ma. Oficjalna cena to 249zł, mi udało się nabyć trzy dyszki taniej.
Bardzo fajna jest kolekcjonerka. Tekturowe pudełko, w środku płyta i klimatyczna instrukcja, oraz kody (Kroniki Heavy Rain - dodatkowa grywalna scena, Oficjalna ścieżka dźwiękowa, Dynamiczna kompozycja menu XMB).
Grałem dopiero godzinkę. Zapoznawałem ze sterowaniem (nie grałem w demo ale wiem, że były narzekania. Dla mnie jest bardzo wygodne i intuicyjne), podziwiałem grafikę i relaksowałem się przy muzyce w domu bohatera. Cudo. Sama grafika robi duże wrażenie. Szczególnie twarze !! QTE również bardzo przypadły mi do gustu. Moja przygoda się dopiero rozpoczyna, ale już widać, że to fantastyczna gra. Lubię takie długie, spokojne wprowadzenia, przed gradobiciem. Ktoś inny z kolei może się nudzić, ale z drugiej strony wszystko jest takie nowe, ciekawe i innowacyjne, że ciężko mi w to uwierzyć. Słyszałem, że jest ponad dwadzieścia zakończeń, a podjęte decyzje potrafią diametralnie wpłynąć na kolejne sceny i wydarzenia, lub ich brak. Osobiście bardzo polecam