Wybaczcie lamerskie pytanie. Jestem abonentem UPC dopiero od 3 tygodni (stara wersji promocji "Dobry wybór" - z 6 kanałami HD w pakiecie MAX) i już nie kumam, ale czy też mam się spodziewać podwyżki na pakiet TV?
Czy jednak do końca umowy (24 miesiące) będę płacił tyle, na ile podpisałem cyrograf - 60 zł net + 75 zł MAX HD z PVR?
Proszę przeczytać Regulamin Promocji:
§ 5
......
a. miesięczna opłata abonamentowa z tytułu świadczenia usługi internetowej Fiber Power 25 Mb/s w wysokości 60 zł (słownie: sześćdziesiąt złotych) brutto,
przez okres 24 (słownie: dwudziestu czterech) miesięcy, licząc od daty Przystąpienia do Promocji,
a. miesięczna opłata abonamentowa z tytułu świadczenia usługi Pakietu Max HD z nagrywarką w wysokości 75 zł (słownie: siedemdziesiąt pięć złotych) brutto,
przez okres 24 (słownie: dwudziestu czterech) miesięcy, licząc od daty Przystąpienia do Promocji.....
§ 6
[Przyznanie Profitów]
1. Warunkiem przyznania profitów określonych w § 5 jest zobowiązanie się uczestnika Promocji do pozostania Abonentem Organizatora Promocji w zakresie wybranego wariantu dwóch usług
przez 24 miesiące, licząc od daty Przystąpienia do Promocji......
§ 9
[Postanowienia końcowe]
1. Niniejszy regulamin jest regulaminem szczególnym w stosunku do Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez UPC Polska Sp. z o.o. ("Regulamin")......
....
2. We wszystkich sprawach nieuregulowanych niniejszym regulaminem mają zastosowanie odpowiednie postanowienia Regulaminu oraz obowiązujące przepisy polskiego prawa...
....
3. Organizator Promocji zastrzega sobie w trakcie obowiązywania Promocji możliwość
rozszerzenia katalogu Uczestników Promocji,
profitów, a także
zmiany czasu i obszaru obowiązywania Promocji w drodze podpisanego przez Organizatora Promocji aneksu do niniejszego regulaminu ogłoszonego w sposób, w jaki ogłoszona jest Promocja.
i jeszcze rozsyłąny mailem fragment:
"..Z dniem 1 czerwca 2010 r. wysokość miesięcznego abonamentu za Pakiet Max Telewizji Cyfrowej, którego są Państwo abonentami, wzrasta o 5 zł brutto.
Jeśli korzystają Państwo z promocji, zmianę opłaty abonamentowej w zakresie Pakietu Max Telewizji Cyfrowej określa obowiązujacy Regulamin promocji."
Dopisek mój.
Regulamin promocji "Dobry wybór" nie dopuszcza ani zmniejszenia liczby kanałów w tym HD, ani jakiejkolwiek zmiany ceny.
Pozdrawiam.