ok trochę edukacji. tak (nie powinienes mi wierzyc na slowo, sprawdz to sobie), wiem co mówię. jestem po ekonomi na dobrym uniwersytecie, ale akurat to nie argument.
"Cechą monopolu jest to, że jest tylko jedne dostawca." - moze w jakiejs strasznie uproszczonej definicji dla laika.
"Masz na osiedlu jedną sieć kablową. Przykro mi, ale powiedz, czy byłeś w administracji z pytaniem dlaczego tak jest? Starałeś się aby pozwolili na wejście nowego operatora? Podejrzewam, że nie, więc nie narzekaj." - inni operatorzy mogą wejść, ale byłaby to zła inwestycja. budynki takie jak mój nie przyciągają konkurencji, kto pierwszy ten lepszy. dopiero >100mieszkan w budynku lub duze osiedla mogą przyciągnąć dwóch operatorów.
"Poza tym cały czas masz dostęp do platform satelitarnych, kto Ci broni? N, Polsat, Cyfra itp." nie mam takiej możliwości.
"Do tego jak nie podpiszesz nowej umowy, nikt nie będzie Cię zmuszał do kupna nowego pakietu i nikt Ci niczego nie odbierze." - po terminie 'darmowy' telefon będzie kosztował 89złotych, jeśli nie podpiszę innej umowy, rachunek wzrośnie do 310zlotych? za mniej kanałow.
brodaczowi nawet nie odpowiadam, szkoda czasu.
Widać jednak, że mocno cię porypało skoro nie potrafisz przeczytać regulaminu promocji, w którym jest wyraźnie napisane, iż najtańsza z usług jest gratis NA ZAWSZE.