Przywroc ustawienia fabryczne dekoder sie zresetuje i bedzie okCo oni wyprawiają w tym UPC. Dziś włączam tv i mam znów stary soft. To mnie teraz zagotowali...
No i mam nowe oprogramowanie w Horizon. Teraz obsługa to dzień, a noc. Aż miło się obsługuje. Nareszcie!
Wylaczylem dekoder z zasilania i wlaczylem zaczela sie aktualizacja trwalo to troche .Nastepnie uruchaniiasz i sprawdzasz jak smiga . A jak to nie pomorze to w dekoderze masz przywroc ustawienia fabryczne i tez sie aktualizuje .Jak to się robi, żeby nie stracić nagrań? Podobno problem jest globalny. Na ich profilu na FB pełno jest wpisów na ten temat.
Mnie brakuje jeszcze możliwości przeglądania programu TV tylko na wyświetlonych, ulubionych kanałach (tak miałem w Vectrze i to było bardzo wygodne). Tu wyświetlane są wszystkie kanały.
Mogłoby być również dostępne sortowanie ulubionych kanałów.
Ktoś porównywał jakość kanałów, obsługę dekodera? Szybkość, menu? Ponoć są opóżnienia 90s. Czyli sąsiedzi cieszą się z bramki, a my po minucie dopiero ją widzimy u siebiePrawda to?
No i jak z prędkościami, tutaj też ponoć wieczorami prędkość spada do 140mb/s z 300Mb/s. Jeżeli aż takie spadki, to porażka.
Jak ktoś coś wie, niech pisze.
Coraz bardziej to całe UPC mnie wk. Mija dwa tygodnie, odkąd zaktualizowali mi dekoder i oczywiście moja radość trwała jeden wieczór. Oczywiście dostałem info na maila i SMS o aktualizacji i nowych możliwościach. Do tej pory cisza, a wczoraj kolega dostał to samo info o aktualizacji i też miał ją jeden dzień!! To jakaś paranoja! Po co oni dają te aktualizacje, jak za chwilę je wycofują. Jeszcze trochę i moja cierpliwość się skończy, i pożegnam się z tv w UPC. Zostawię sobie sam net. Telewizji i tak mało oglądam, a filmy przeważnie tylko z Internetu...
Po pierwsze owe 190 programów jest tylko przez miesiąc i potem musisz wybrać co sobie zostawiasz. Po drugie patrz post wyżej. Po trzecie niebawem UPC wprowadza 500 Mb (o ile obecne 250 cię nie satysfakcjonuje)