Hbo Digital

siwy25

New member
tom - z tym sciąganiem prog.na HBO D to normalne, nie sprawdzam listy codziennie ale jeszcze niezdarzyło mi się by wszystko było wgrane,przed chwilą sprawdz. i wymieniony przez Ciebie koncert mam ale na 43 tyt. brak 11.

tom

New member
Dziękuję siwy25 za odpowiedź. Sprawdź jak możesz, czy dzisiejszej nocy wgrały się u Ciebie, np. takie pozycje jak - "Rodzina Soprano" odc. 14 czy też "Gdy zgaśnie namiętność". Zgodnie z kalendarzem nowości podanym na stronie HBO, te pozycje powinny się wgrać, u mnie niestety nic nie ma. Przed wyłączeniem w tryb standby przełączam dekoder na kanał 1 - TVP1. Na infolinii poinformowano mnie, że najlepiej przełączyć na kanal Mini Mini.
Z jakiego transpondera nadawane jest "HBO Digital".
Pozdrawiam

siwy25

New member
tom- przepraszam że tak długo się nieodzywałem ale choroba znowu się ,,odezwała'' a więc tak co do 14 Soprano to się wgrała, a drugiego tytułu niemam do dziś. Seriale to się wgrywają bardzo często nie ,,pokoleji''.
Pozdr.

Szemot

New member
Czy ktoś wie czy to HBO Digital bedzie miało też jakieś materiały HD ? Przynajmniej w czasie trwania darmowej promocji ?? Przyznam, że dla mnie osobiście To HBO Digital to śmiech na sali i w życiu nie zapłaciłbym złotówki żeby to mieć. Ciekaw jednak jestem czy pokażą cos w HD co byc moze odmieniłoby moje zdanie.

acton777

Member
Bez reklam
moze być cięzko, przynajmniej na początku, nie liczę na to. po za tym taki materiał zajmuje sporo miejsca na dysku, co za tym idzie będzie się długo ściągał.

Szemot

New member
Ale oni chyba na przepustowość nie narzekają. Poza tym z tego co wiem puścili nowe światłowody dla HBO jakies 2 miechy temu. Nka sobie jakos radzi z tym. A pzoa tym jakto na dysku. Przecież to co masz w HBO Digital to nie masz tego na dysku tylko jak naciśniesz play to idzie na bierząco wiec zajmuje tyle przepustowości co każdy inny HD

siwy25

New member
Dzwoniłem dziś do centrum c+ i poinformowano mnie min. że niewykluczają wprowadzenia do biblioteki HBO DIGITAL pozycji,filmów jakości HD, uzależniają to od decyzji i planów producenta.Jeśli mogę dodać od siebie to do czasu kiedy HBO D będzie nieodpłatne to raczej nic z HD niezobaczymy, obym się mylił!
Pozdr.

tom

New member
Siwy25 dziękuję za odpowiedź. Po kłopotach związanych z przenosinami Canal+ do nowego budynku, pozycje hbo digital zaczęły się normalnie zgrywać na dysk.
Mam jedną wątpliwość - jedni mówią żeby wyłączyć dekoder w stan czuwania na kanale "MiniMini", inni np. na kanale "TVP1".
Mam pytanie z jakiego transpondera nadawane jest HBO Digital?. Nigdzie nie mogę znaleść informacji na ten temat.
Pozdrawiam

tom

New member
Szemot odpowiadając na Twoje pytanie - chodzi tu o to, że podobno przed wyłączenie dekodera w stan czuwania należy przełączyć na któryś z kanałów - konsultanci z BOA sugerują przełączenie na kanał 70 - Mini Mini, a inni abonenci np. na kanał 1 - TVP1 - wówczas ma nie być kłopotów z wgrywaniem się materiału HBO Digital.
Ja przetestowałem na "jednym i drugim kanale" i stwierdziłem, że jak ma się nagrać to się nagra... Ta usługa jest w fazie testów, a Cyfra raczej nie informuje na bieżąco o kłopotach technicznych...
siwy25 niestety nie mogę otworzyć tej strony i nadal nie wiem z którego transpondera nadawane jest HBO Digital, podobno z Transpondera 119, ale nikt nie może potwierdzić tej informacji? Proszę o pomoc w tej sprawie...
Kalendarz nowości HBO Digital możemy śledzić na tej stronie:

http://www.hbopolska.pl/hbodigital/

Szemot

New member
Zaraz zaraz. Czyli dobrze sie domyslam, że filmy z HBO Digital które oglądam są na moim dysku ściagniete juz wczesniej a nie jak w koncepcji VOD, ze ściaga mi sie na bierzaco to co chcę ?? Przecież jesli tak jest to jest to technologiczna głupota w którą sami wpadna za kilka miesiecy :???:

Dr Młot

New member
Witam.
Podłączę się do tematu.

Na wstępie podziele się krótko wrażeniami z użytkowania dekodera Philips Pvr Hd od jakichś dwóch tygodni.

Przedłużałem umowę z Cyfrą+ i dostałem 50% upustu na full pakiet prestiżowy HD i 50 % na wynajem dekodera philips Hd pvr. Dekoder używam ok. dwóch tyg. i jutro jadę go wymienić bo przed chwilą padł. Pokazuje informacje że "brak sygnału sprawdź antenę". :)

Nie muszę sprawdzać anteny bo jest ustawiona na 100% dobrze. W innym pomieszczeniu odbieram poslat cyforwy z tej anteny i sygnał jest bdb, poza tym podłączyłem stary dekoder philipsa, którego na szczęście nie sprzedałem i wszystko normalnie działa. Ponownie włączyłem Philipsa Pvr Hd i ten sam komunikat. Nic nie działa. Nie może znaleźć listy, nie może zmienić oprogramowania po prostu "umarł" i to najprawdopodonie po wgraniu dostępnej aktualizacji oprogramowania o co dekoder sam poprosił po włączeniu go dzisiejszego wieczora.
Co za badziew...Będę teraz zapewne jeździł i wymieniał ten badziew co dwa tygodnie. Poza tym stary dekoder jest o wiele lepszy, lepszy pilot (wygodniejszy i wyprofilowany lepiej leży w dłoni) kanały się szybciej zmieniają i nie zawieszają się na moment po zmianie właśnie oglądanej pozycji na inną - jak to ma miejsce w philips pvr hd

Nie brałbym już tego philipsa na pewno, ale co zrobić - człowiek jest skazany na ten sprzęt, bo nie ma innego zamiennika.

Trochę odbiegłem od tematu, a mianowicie chciałem tylko zapytać o opcję HBO Digital ... czy za to się płaci dodatkowo jeśli posiada się najwyższy pakiet prestiż + Hd ?

Pozdrawiam

szania

New member
Hbo digital

O ile pamiętam to kiedyś było to płatne nie wiem jak jest teraz. Najlepiej zapytaj jak będziesz wymieniał dekoder. A takie rzeczy jak zanik sygnału zdażają się ( też mam innych operatorów na tej samej antenie). To może wynikać np z różnych systemów kodowania albo lokalnych warunków u nadawcy sygnału.. :niewiem: . Jeśli chodzi o sam dekoder to pewnie się przyzwyczaisz do niego po jakimś czasie. Nie jest specjalnie awaryjny
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry