goostaff66
New member
acomitam
podłącz sobie tuner po hdmi do AVR-a
W Panasie jest funkcja (myślę że w Twoim też) AUTO, która ustawia automatycznie obraz (powiększa lub pomniejsza) w zależności od wyświetlania. Jeśli podłączysz tuner bezpośrednio do TV to po hdmi nie zadziała. Działa po EURO i componencie.
U mnie jest tak:
- tuner po hdmi do AVR
- Pionner po hdmi do AVR
- XBOX po hdmi do AVR
- AVR po hdmi do Panasa
pytanie do fachowców (kiki, blackninja):
do soboty miałem skonfigurowane głośniki ręcznie.
w sobotę postanowiłem pobawić się automatyczną konfiguracją i:
- czy głośność przy automatycznej konfiguracji powinna być ustalona wcześniej? przed konfiguracją miałem głos na ok. 30db
- po konfiguracji wydaje mi się, że amplli gra ciszej i muszę robić głośniej na kanałach, na których wcześniej (przed auto config) miałem mniej db
Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii czy to tylko moje wrażenie?
podłącz sobie tuner po hdmi do AVR-a
W Panasie jest funkcja (myślę że w Twoim też) AUTO, która ustawia automatycznie obraz (powiększa lub pomniejsza) w zależności od wyświetlania. Jeśli podłączysz tuner bezpośrednio do TV to po hdmi nie zadziała. Działa po EURO i componencie.
U mnie jest tak:
- tuner po hdmi do AVR
- Pionner po hdmi do AVR
- XBOX po hdmi do AVR
- AVR po hdmi do Panasa
pytanie do fachowców (kiki, blackninja):
do soboty miałem skonfigurowane głośniki ręcznie.
w sobotę postanowiłem pobawić się automatyczną konfiguracją i:
- czy głośność przy automatycznej konfiguracji powinna być ustalona wcześniej? przed konfiguracją miałem głos na ok. 30db
- po konfiguracji wydaje mi się, że amplli gra ciszej i muszę robić głośniej na kanałach, na których wcześniej (przed auto config) miałem mniej db
Macie jakieś doświadczenia w tej kwestii czy to tylko moje wrażenie?
Ostatnio edytowane przez moderatora: